VIDEO Morun de 200 de kilograme, capturat ilegal, eliberat în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe piaţa neagră, peştele şi icrele sale ar fi valorat aproximativ 100.000 de lei. Morunul era prins în 500 de carmace.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au salvat şi eliberat în mediul natural un morun (huso huso), de aproximativ 200 de kilograme, ce fusese capturat ilegal. „Pe piaţa neagră, peştele şi icrele sale ar fi valorat aproximativ 100.000 de lei”, spun poliţiştii.

Acesta era prins, la data de 28 septembrie, în 500 de carmace descoperite în Marea Neagră, între gura de vărsare a Dunării – braţul Sfântul Gheorghe şi Perişor.

„Activitatea a avut loc în cadrul unei unei acţiuni, desfăşurată în perioada 24 – 28 septembrie 2019, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în Delta Dunării şi zona Mării Negre.

În urma verificărilor şi controalelor din teren, poliţiştii au indisponibilizat bunuri în valoare de 33.200 de lei, respectiv 3 ambarcaţiuni, 3 motoare de ambarcaţiune şi 532 de unelte de pescuit (500 de carmace, 10 setci monofilament, 21 de setci din fir textil şi un vintir)”, se arată într-un comunicat de presă.

Au fost constatate 6 infracţiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura,  fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale la acelaşi act normativ.

De asemenea, au fost indisponibilizate 124 kg de peşte proaspăt din diferite specii.

Pe aceeaşi temă:

Buldozer căzut într-un canal de irigaţii. Şoferul a fost găsit mort

VIDEO Casă de basm, imagine a Dobrogei de nord, transformată în scrum. O familie cu 6 copii a rămas pe drumuri

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite