VIDEO Misteriosul loc din România unde a fost filmată ultima piesă semnată Armin Van Buuren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmos - piesa lui Armin Van Buuren cu Alexandra Bădoi filmată la Greci în Munţii Măcinului din Dobrogea Sursa Youtube

O piesă recent lansată de celebrul DJ Armin Van Buuren o are ca interpretă pe tânăra româncă Alexandra Bădoi şi este filmată într-un loc aparte din Dobrogea. Fundalul pentru cântecul „Cosmos“ nu a fost ales întâmplător.

„Cosmos“ a fost lansat în aceastâ toamnă, la finele lui octombrie 2019, pe canalul de Youtube al lui Armin Van Buuren. Piesa trance o are ca interpretă pe Alexandra Bădoi, o solistă talentată originară din Târgu-Jiu. 

Alexandra a filmat majoritatea scenelor din cântec în Munţii Măcinului, din nordul Dobrogei, iar în imagini apare faimosul „copac al vieţii“ de la Greci, de la poalele munţilor, imortalizat şi făcut cunoscut de apreciatul fotograf Mircea Bezergheanu. Gălăţean îndrăgostit până peste cap de Dobrogea, Bezergheanu este cel care a realizat imaginile pentru materialele promoţionale de prezentare a Parcului Naţional Munţii Măcinului, pe care turiştii le găsesc la Centrul de Informare de la Greci. 

„Şi mi-a zis - Du-te de povesteşte-mă. Copacul lui Bezergheanu, sursă de inspiraţie şi suport pentru tot mai mulţi creatori. Eu mi-am făcut datoria, iar promisiunea a fost ţinută. Doar că voi face cu plus... “, a mărturisit Mircea Bezergheanu pe Facebook, lucrările sale fiind expuse virtual pe paginile Copacul lui Bezergheanu, În tufişuri şi Proiect Dobrogea. Dobrogea Geographic

Aici pot fi văzute nenumărate fotografii şi clipuri cu copacul de la Greci. Situat solitar, chiar pe platoul de la intrarea în Parcul Naţional, misteriosul copac îţi atrage atenţia ca un magnet, dominând împrejurimile. 

Zona Măcinului nu a fost întâmplător aleasă pentru piesa „Cosmos“. Nordul Dobrogei este, de altfel, cunoscut printre astronomi şi fizicieni ca fiind zona cu cel mai limpede cer din România - aici fiind organizate tabere de pregătire şi de observare pentru împătimiţii tainelor galaxiei. 

Munţii Măcinului reprezintă cel mai puternic punct de atracţie de pe harta Dobrogei de nord, în afara Deltei Dunării. Aceştia sunt vestigiile Hercinicilor, cel mai vechi lanţ muntos din România. La Măcin calci pe roci de sute de milioane de ani, care datează dinaintea dinozaurilor.

Armin Van Buuren a explicat (mai jos) de ce a ales să lanseze piesa Alexandrei Bădoi: pentru că are versuri în română, iar el este un fan declarat al României.

O serie de motive îndeamnă la cunoaşterea şi vizitarea Munţilor Măcinului, aflaţi în nordul Dobrogei, pe teritoriul judeţului Tulcea. Cel mai înalt vârf este Ţuţuiatu, de 467 metri altitudine. 

La Centrul de Informare şi Vizitare al Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcinului situat în Greci, comuna situată la poalele munţilor, la doar 16 kilometri de oraşul Măcin, veţi primi amănunte extrem de interesante despre cei mai vechi munţi ai României, mai bătrâni decât dinozaurii. Tot aici veţi vedea o dioramă făcută chiar de specialiştii parcului.

Sunt 10 trasee pe care drumeţii se pot aventura în Munţii Măcinului: Valea Jijilei, Culmea Pricopanului, Vârful Crapcea, Cozluk, Dealul cu drum, Ţuţuiatu, Valea vinului, Poveştile Măcinului, Turism ecvestru, Cicloturism. 

GALERIE FOTO DIN MUNŢII MĂCINULUI

Traseele sunt marcate de administraţia parcului şi pot fi străbătute cu ghizi sau cu însoţitori care cunosc bine locul. 

Zece motive să vizitezi Munţii Măcinului

Iată doar 10 argumente pentru care trebuie să veniţi într-o excursie în Munţii Măcinului: 

1. Munţii Măcinului reprezintă vestigii ale Lanţului Hercinic - cea mai veche formaţiune muntoasă din România. În Măcin se găsesc roci vechi de sute de milioane de ani, mult mai vechi decât primii dinozauri de pe Pământ - arată specialiştii de la Parcul Naţional Munţii Măcinului. 

2. Pe o suprafaţă de aproape 26.000 hectare se întind două situri Natura 2000: Munţii Măcinului (pentru plante, insecte, amfibieni, reptile şi mamifere) şi Măcin-Niculiţel (pentru păsări), care constituie habitatul unor specii rare, protejate de legislaţia internaţională. 

Sursa Parcul Naţional Munţii Măcinului

Imagine indisponibilă

3. Flora Măcinului este comparabilă cu flora bogată a insulelor Creta şi Corsica, numărul plantelor superioare de aici reprezentând peste 19% din flora europeană.

4. Munţii Măcin şi împrejurimile lor sunt singurele zone din România unde încă mai există suprafeţe importante de vegetaţie naturală de stepă, care nu se găseşte nici în Balcani şi este foarte rară acum în Europa 

5. În Parcul Naţional Munţii Măcinului trăieşte 50% din avifauna României (însemnând 181 de specii de păsări) şi 50% din flora României (1.900 specii de plante)

6. Pădurea de fag este unică în lume datorită speciei de fag dobrogean care creşte numai aici 

Sursa Parcul Naţional Munţii Măcinului

Imagine indisponibilă

7. Doar aici vezi specia de bujor dobrogean, bujorul fiind propus de activiştii de patrimoniu (La Blouse Roumaine) pentru a fi declarat floare naţională a României

8. Aici există Sfinxul dobrogean, o stâncă al cărei relief seamănă izbitor cu Sfinxul din Bucegi

9. Aici sălăşluieşte balaurul dobrogean, cel mai mare şarpe din România (2,60 metri maximum)

10. Munţii Măcinului sunt situaţi pe calea de migraţie Via Pontica şi este singurul loc din ţară unde pot fi observate anual în migraţie peste 30.000 exemplare de păsări cu zbor planat, dintre care peste 10.000 păsări răpitoare şi restul berze albe. Numărul speciilor de păsări răpitoare ce pot fi observate în migraţie este mai mare decât oriunde în Europa, cu 29 specii de răpitoare. 

Sursa Parcul Naţional Munţii Măcinului

Imagine indisponibilă

Sursa Parcul Naţional Munţii Măcinului

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă: 

Zece motive să vizitezi Munţii Măcinului. Este locul unde păşeşti pe roci mai vechi decât dinozaurii

Cum vrea să dezvolte turismul primarul localităţii de la poalele celor mai vechi munţi din România. „Să-i facem pe cei plecaţi să se întoarcă acasă“

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite