VIDEO Braconaj în Marea Neagră: Au eliberat calcanul în mediul natural atunci când au văzut poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 00.30, o acţiune privind prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în zona de competenţă.

S-a pornit de la o  informaţie primită de la lucrătorii SCOMAR, prin care era semnalat faptul că o ambarcaţiune sub pavilion România desfăşoară activităţi de pescuit în apele mării teritoriale în perioada de prohibiţie la calcan.
În jurul orei 2.00, la aproximativ 7,5 mile marine travers de Periboina, o ambarcaţiune model Shaldag a Gărzii de Coastă a identificat şi interceptat o barcă pescărească din fibră de sticlă dotată cu motor Yamaha de 100 CP, în care se aflau trei cetăţeni români cu vârste de 25, 27 şi 35 ani, domiciliaţi în localităţile Sinoe (Constanţa) şi Sarichioi ( Tulcea.).
Cei trei cetăţeni români au ignorat iniţial somaţiile legale efectuate de ambarcaţiunea Gărzii de Coastă, aruncând în mare patru saci cu peşte, cel mai probabil din specia calcan.
„După reţinerea ambarcaţiunii pescăreşti au fost depistate la bordul acesteia 3 plase de pescuit tip setcă (lungime totală de aproximativ 150 de metri), un troliu şi un generator, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei trei cetăţeni români vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infacţiunilor de nedeţinere a licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial sau pescuit recreativ/sportiv şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor,  vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, spune Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite