UPDATE Serviciul de Impozite şi Taxe Locale, tinta unui atac informatic. Primele ghişee au fost deblocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii primăriei susţin că la această oră specialiştii IT lucrează pentru rezolvarea problemei. În cauză a fost sesizat şi DIICOT.

UPDATE 26 martie, ora 8.50 Primăria Municipiului Tulcea a anunţat că, începând din această dimineaţă, se pot plăti impozitele şi taxele locale la ghişeele Serviciului Impozite şi Taxe de pe str. I.L.Caragiale.

Ştirea iniţială:

Primăria Municipiului Tulcea a anunţat luni, 25 martie, că, până miercuri 27 martie, la ghişeele Serviciului Impozite şi Taxe nu se vor elibera documente şi nu se vor efectua încasări şi plăţi.

„Întreruperea este cauzată de un atac informatic iar în acest moment specialiştii IT lucrează pentru rezolvarea situaţiei. Vom reveni pe parcurs cu informaţii suplimentare”, spun reprezentanţii primăriei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cristian Ganciu, „pe datele pe care le avem până acum, a fost un "CryptoLocker ransomware attack " care a dus la incriptarea bazelor de date utilizate de Serviciul Impozite şi Taxe. Informaticienii lucrează de azi dimineaţă şi speră să rezolve problema până la sfârşitul zilei de miercuri”.

Dintre bazele recuperate până acum nu a fost niciuna cu informaţii şterse sau alterate. „Azi dimineaţă s-a discutat cu DIICOT, iar mâine vor începe investigaţiile”, a declarat pentru „Adevărul! Cristian Ganciu.

Primăria Tulcea anunţă că imediat ce problema se va remedia vor fi furnizate mai multe informaţii cu privire la incident.

Pe aceeaşi temă:

Primăria Capitalei donează cinci autobuze societăţii de transport din Tulcea

FOTO Misterele vieţii lui Mihail Moruzov. „Marele Anonim“ a ridicat opere arhitectonice măreţe într-un sat tulcean

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite