Exerciţii militare desfăşurate în poligonul de la Babadag. Participă soldaţi din şase ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modulul de pregătire face parte din exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 19. La el participă militari din şase ţări.

Miercuri, 13 martie, la Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional PLATINUM EAGLE 19.1.

În perioada 12 - 20 martie, 80 militari din Armata României se vor instrui în comun cu aproximativ 200 de militari din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Ucraina, la Centrul secundar din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul modulului de pregătire PLATINUM EAGLE 19.1, parte a exerciţiului multinaţional BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 19 (BSRF 19).

Armata României este reprezentată de militari din Forţele Terestre Române, reprezentând Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti", mai exact Batalionul 341 Infanterie "Constanţa", militari din Forţele Navale Române încadraţi în Batalionul 307 Infanterie Marină .

PLATINUM EAGLE 19.1 are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea de pregătire al militarilor din ţările participante.

În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate exerciţii tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate.

BSRF este un exerciţiu anual - condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa - care se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului şi are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Cum se pregătesc infanteriştii marini pentru prima misiune în Afganistan

A început exerciţiul militar Platinum Eagle 18.2. Participă peste 300 de soldaţi din cinci ţări

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite