Tulcea: Pescarii din Jurilovca vor să prindă în plasă birocraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile de profil din Tulcea ar putea fi înconjurate cu unelte de pescuit. Pescarii din zona Jurilovca sunt revoltaţi de lipsa de reacţie a autorităţilor după ce au reclamat în repetate rânduri faptul că nu pot ieşi la pescuit datorită unei ecluze ce separă lacul Goloviţa de lacul Razelm.

Ecluza este practic o barieră în calea bărcilor pescăreşti care nu mai pot ajunge în zonele tradiţionale de pescuit, inclusiv cele de la Marea Negră.
„ Este bătaie de joc, acum se topeşte gheaţa dar nu se poate ieşi la pescuit. Cu ce trăiesc familiile pescarilor?“ spune Ivan Lazarov, preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Jurilovca.

Lazarov susţine că pescarii din zonă au înaintat numeroase petiţii atât către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Consiliului Judeţean dar şi ministerelor de resort, însă au fost ignoraţi, iar acum sunt într-o situaţie disperată.

„Pescuitul ne hrăneşte copii, ce facem, stăm la mal şomeri şi fără indemnizaţie, se ascund după nişte birouri şi hârtii, noi nu contăm?“ spune Ivan Semediun, pescar din zonă.

Surprinzător, aceiaşi birocraţie o acuză şi administratorul zonei, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Într-un răspuns dat pescarilor din Jurilovca guvernatorul Grigore Baboianu spune că :„Se încearcă preluarea ecluzei, însă aceasta aparţine unei unităţi din subordinea Ministerului Apelor şi Pădurilor, în timp ce ARBDD este subordonată Ministerului Mediului“.

Având în vedere că, cu siguranţă problema accesului pescarilor spre zonele de pescuit nu se va rezolva în timp util aceştia iau în calcul organizarea unui protest, urmând să îşi întindă sculele de pescuit în jurul instituţiilor care le neglijează problema.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite