Tulcea: Micii motociclişti la examen de mână cu părinţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii pentru categoria A1 (motociclete mici) care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani sunt obligaţi să vină cu ambii părinţi atunci când se înscriu pentru examinare. Mai mult, ambii părinţi trebuie să depună la Direcţia de Permise câte o declaraţie pe propria răspundere că sunt de acord ca tânărul să fie examinat

Conducerea Direcţiei de Permise din cadrul Prefecturii Tulcea priveşte cu ochi buni această măsură, care se va aplica din acest an numai pentru tinerii de 16 – 18 ani care vor să conducă o motocicletă uşoară (cu o capacitate care nu depăşeşte 125 centimetri cubi şi o putere care nu depăşeşte 11 Kilowatti), mai ales în contextul în care vorbim despre minori. Elevii nu cred, însă, că este o idee bună, mai ales că destui sunt aceia care nu au părinţii în ţară: „Păi şi eu ce fac, aştept să vină mama din Italia ca să pot să mă înscriu la şcoală? Aşa declaraţie îmi trimite, nu e nicio problemă, dar în ce priveşte prezenţa lor aici, e cam greu…“, spune Ion Anghelescu (17 ani), din Tulcea.


Şoferii, dar şi instructorii vor aprobare şi pentru scuterişti

Adevărate pericole în traficul din întreaga ţară, scuteriştii nu sunt obligaţi să aducă dovada că părinţii sunt de acord ca ei să iasă în trafic.  Aceştia pot conduce cu o simplă adeverinţă de la şcoala de şoferi, prin care atestă faptul că au absolvit cu brio partea teoretică a şcolii de şoferi (adică au învăţat reguli de circulaţie pe drumurile publice).
Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite