Tulcea: Au început lucrările la „Triunghiul Mănăstirilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul a fost semnat la finalul lunii ianuarie, iar  acum se lucrează pe porţiunea de drum Cataloi – Frecăţei. Lucrarea trebuie să fie finalizată în şase luni de la semnarea contractului. Astfel, drumurile care leagă mănăstirile Saon, Cocoş şi Celic – Dere urmează să fie gata până în luna iulie a acestui an.

Reabilitarea celor 38 de kilometri de drumuri judeţene va fi făcută de asociaţia Glacial Prod și Fil Construct, iar valoarea contractului este de 41 de milioane de lei cu TVA. Investiţia se va realiza cu bani europeni.
„Triunghiul mănăstirilor este al doilea proiect de mare anvergură al Consiliului Judeţean după drumul Tulcea-Murighiol-Dunavăț pentru care am reușit să obțin finanțare, după ce proiectele în cauză au fost catalogate ca «proiecte de sertar»“, spune Victor Tarhon, președintele CJ Tulcea.




Carosabil de 8 metri şi benzi de accelerare la marile intersecţii

image

Inginerul Dorin Onofrei (Glacial Prod) ne spune ce se va face pe acest drum. Carosabilul se va lăţi, acolo unde este posibil, la 8 metri, iar în intravilan drumurile judeţene vor avea trotuare şi borduri. De asemenea, drumurile judeţene vor fi supraînălţate pentru ca suprafaţa de rulare să fie plană.

image

Toate drumurile adiacente vor fi asfaltate pe 20 de metri, astfel încât tractoarele sau alte maşini să nu aducă mizerie pe drumul judeţean. La toate intersecţiile cu drumurile naţionale se vor realiza benzi de accelerare – decelerare, astfel încât traficul de pe naţionale să nu fie îngreunat.

Se asfaltează drumurile până la intrarea în mănăstiri, iar la fiecare obiectiv turistic se vor realiza şi parcări. Au fost prinse în proiect, ca obiective turistice, şi basilica paleo- creştină de la Niculiţel, dar şi Casa Moruzov de la ieşirea din Tulcea.

image

În centrul localităţii Niculiţel, acolo unde se întâlnesc drumurile care duc spre mănăstiri, se va realiz o intersecţie semnalizată: „Este o pastilă giratorie, aşa cum îi spunem noi. Va fi o intersecţie foarte bine semnalizată, cu o porţiune verde în mijloc, sub formă de lacrimă. Astfel se va fluidiza puţin circulaţia din zonă“, spune Onofrei.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite