Sute de persoane, monitorizate de Serviciul de Probaţiunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zece ani de probaţiune la Tulcea FOTO Arhivă Adevărul
Zece ani de probaţiune la Tulcea FOTO Arhivă Adevărul

Joi, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Tulcea a marcat împlinirea a 10 ani de la înfiinţare. Evenimentul aniversar, organizat de colectivul Serviciului de Probaţiune, a avut loc la sala de conferinţe a Hotelului Europolis, în prezenţa preşedinţilor de instanţe şi a prim - procurorilor parchetelor din Tulcea, precum şi a mai multor judecători şi procurori.

Echipa serviciului de probaţiune monitorizează astăzi peste 200 de persoane condamnate în comunitate, pe durata unor termene de încercare ce se pot întinde şi până la 9 ani.
„Obiectivul serviciului de probaţiune este asigurarea respectării sentinţelor pronunţate de instanţe, precum şi scăderea riscului de recidivă în rândul infractorilor aflaţi în evidenţa probaţiunii şi sprijinirea acestora pentru identificarea şi însuşirea unor alternative la comportamentul infracţional“, spune Cerasela Slăvulete, şef al Serviciului de Probaţiune.
În cei 10 ani de existenţă, instituţia tulceană a avut în evidenţă un număr de peste 400 de persoane supravegheate, rata de recidivă înregistrată situându-se sub procentul de 5%.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite