Şofer condamnat la 11 ani de închisoare. A omorât trei oameni, totul fiind transmis live pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BMW-ul condus de Marcel Radu - arhivă 2019
BMW-ul condus de Marcel Radu - arhivă 2019

Trei oameni, printre care şi o femeie însărcinată, au murit după ce şoferul băut a intrat cu BMW-ul peste ei. Apoi, şoferul a fugit de la locul accidentului.

Marcel Radu, un bărbat în vârstă de 39 de ani din localitatea tulceană Luncaviţa a omorât duminică, 11 august 2019, în timp ce conducea un autoturism BMW M6 pe DE 87, la ieşirea din comuna tulceană Văcăreni.

Din cauza vitezei excesive a părăsit partea carosabilă şi a intrat în curtea unei locuinţe. În urma accidentului, a rezultat decesul unui copil de 3 ani, a mamei sale însărcinate, în vârstă de 26 de ani, şi a bunicii copilului, în vârstă de 79 de ani. Tragedia a fost transmisă live pe Facebook, de către unul dintre pasagerii maşinii.

În transmisia live de pe Facebook, făcută de pe bancheta din spate, se vede cum pasagerul din dreapta şoferului, mort de beat, spune spectatorilor râzând: „Băi, ăştia care aveţi inimă... care n-aveţi inimă... staţi pe dreapta“. Imaginile video surprind derapajul maşinii şi impactul năucitor.

Iniţial, conducătorul auto a fugit de la locul accidentului, fiind depistat de către poliţişti pe raza localităţii Luncaviţa. La testarea cu aparatul etilotest, acesta avea o concentraţie de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Luni, 24 mai 2021, judecătorii Judecătoriei Măcin l-au condamnat în prima instanţă pe şofer. „Condamnă pe inculpatul RADU MARCEL, la o pedeapsă de 10 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă ...  condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe ... condamnă pe inculpatul Radu Marcel, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului”, se arată în decizia magistraţilor.

Instanţa a contopit pedepsele şi a stabilit  în sarcina inculpatului „pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 8 luni închisoare (compusă din pedeapsa cea mai grea de 10 ani închisoare la care se adaugă sporul de 20 de luni reprezentat de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite). În temeiul dispoziţiilor art. 60 C. pen. pedeapsa închisorii se execută în regim de detenţie.”

De asemenea, inculpatul trebuie să plătească daune morale de peste 200.000 de lei.

Sentinţa nu este definitivă.
 

Citeşte şi:

Copil mort într-un accident rutier. Şoferul avea 18 ani

Cine este tânăra care a murit în accidentul din judeţul Tulcea. Şoferul era băut

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite