Pescarii din Sarichioi ar trebui să fie mulțumiți: Li s-a dat o zonă foarte bună pentru pescuitul la scrumbie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescari de scrumbie la Sfântu Gheorghe
Pescari de scrumbie la Sfântu Gheorghe

Este opinia guvernatorului Viorica Bîscă. Domnia sa spune că la momentul de față o ambarcațiune a Administrației Biosferei Delta Dunării este în permanență în zona Periteaşca – Sarchioi pentru a monitoriza situația de acolo. Pescarii s-au retras, însă, pe Sfântu Gheorghe, acolo unde li s-a permis să pescuiască.

Conform ordinului de prohibiție, pescarii din zona Periteaşca – Sarichioi nu mai au dreptul să pescuiască. În zonă se găsește puiet de sturion, astfel că și pescarii bine intenționați care nu vor să prindă pește prohibit ar putea ajunge să omoare sturionii fără voie, explică Viorica Bîscă.
„Acestor pescari li s-a dat o altă zonă, mult mai bună, pe Sfântu Gheorghe. Iar acest lucru este demonstrat și de capturi: unde aveau dreptul să pescuiască inițial au capturat două tone, iar pe Sfântu, acolo unde pescuiesc acum, au avut anul trecut nouă tone. Oricum, noi avem o ambarcațiune care monitorizează situația și pot să vă spun că pescarii s-au mutat deja în noua zonă de pescuit“, a mai precizat guvernatorul ARBDD.
În ceea ce privește acuzațiile că nu ar fi popularizat acest ordin, guvernatorul Viorica Bîscă spune că aceste discuții s-au purtat cu șefii asociațiilor de pescari. Propunerile venite din teren au fost transmise la Minister, dar nu au primit încă un răspuns oficial.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite