Pescarii din Deltă se plâng: „Vindem carasul cu doi lei, iar la piaţă e mult mai scump!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia şi-au exprimat păsurile în cadrul unei întâlniri cu pescarii organizate miercuri la Sarichioi de către preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, deputatul Marian Avram, candidatul USL Octavian Motoc şi primarul Vitali Finoghen.

Pescarii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de modul abuziv în care sunt controlaţi de autorităţile de profil, iar preşedintele Teodorescu le-a prezentat pachetul legislativ ce va aduce avantaje pentru zona Deltei Dunării.
„Am vrea să se ţină cont şi de noi pescarii atunci când se fac legi care ne privesc. Venim cu carasul la cherhana cu doi lei, la piaţă e mult mai mult, noi când tragem linie după taxe şi alte cheltuieli nu rămânem cu nimic“, au spus pescarii.
„Nu am luat nici o măsură fără să ţin cont de părerea pescarilor, am chemat la discuţii, în afară de autorităţi şi asociaţiile de pescari. Liderii au fost la toate discuţiile legate de cadrul legislativ aflat în dezbatere. Dacă doriţi să mai trimiteţi doi trei oameni la discuţii pot veni fără probleme“,  a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu.
Pescarii au spus că este nevoie şi de un stăpân pe luciul de apăşi resursa piscicolă: „Trebuie şi un stăpân, degeaba avem un lac imens pe care nimieni nu are nici o responsabilitate, fiecare face cum îl duce capul“.
De asemenea, prşedintele CJ Tulcea le-a spus pescarilor că nu vor mai fi controlaţi de şapte instituţii, anunţă ziaruldetulcea.ro.
 

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite