Paradisul din Delta Dunării. Ce specii au descoperit agenţii ecologi în zonele strict protejate
0Agenţii ecologi au efectuat acţiuni de monitorizare în două zone strict protejate ale Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“, respectiv Insula Ceaplace şi prundul cu Păsări.
În cursul acţiunilor de monitorizare efectuate zilele acestea de agenţii ecologi din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în zona coloniei de pelicani creţi de pe Insula Ceaplace, au fost observate circa 300 de exemplare adulte, 120 de pui mari, 30 de pui mici şi 12 cuiburi cu ouă.
În zona Prundu cu Păsări au fost observate 15 exemplare de pelican creţ adult şi 10 cuiburi cu ouă, precum şi 36 de cuiburi cu ouă de lopătari şi aproximativ 200 de cuiburi de pescăruş argintii.
Insula Ceaplace, de pe lacul Sinoe, este o zonă strict protejată din cadrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării unde, an de an, găseşte loc prielnic de cuibărit şi creştere a puilor una dintre cele mai mari şi mai frumoase păsări din România: Pelicanul creţ, o specie considerată periclitată la nivel mondial.
Rezervaţia Insulele Prundu cu Păsări este situată în partea de sud-vest a Lacului Sinoe, aproape de mal. Are o suprafaţă totală, incluzând luciu de apă, de 187 hectare. Aici cuibăresc lopătarul şi pelicanul creţ.