Pădurar acuzat că fura lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuzat că fura lemne FOTO Arhivă Adevărul
Acuzat că fura lemne FOTO Arhivă Adevărul

George Gherghişan, pădurar titular al Cantonului 12 Mină, din cadrul Ocolului Silvic Casimcea a fost trimis în judecată, la Judecătoria Babadag. Acuzaţiile: delapidare în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor statului în formă calificată.

Conform procurorilor tulceni, în cursul anului 2004, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, acesta şi-a însuşit şi valorificat cantitatea de 90 metri cubi  de lemn din gestiunea sa, în valoare totală de 7.324,97 lei, în scopul comercializării în interes personal.  

„Inculpatul, tot în calitatea sa de pădurar, nu şi-a îndeplinit cu ştiinţă atribuţiile de serviciu, în sensul luării măsurilor prevăzute de fişa postului raportat la legislaţiile existente, cauzând un prejudiciu de 535.377,99 lei în dauna Direcţiei Silvice Tulcea. Paguba reprezintă diferenţa dintre contravaloarea cantităţii de 1.135,321 metri cubi de masă lemnoasă (constatată lipsă în gestiune printr-un raport de control) şi cantitatea de 90 de metri cubi masă lemnoasă însuşită în interes personal“, spune procuror Laura Subţirelu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite