Numai o treime din şcolile din Tulcea au pază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numai 70 de şcoli din Tulcea au pază FOTO Arhivă Adevărul
Numai 70 de şcoli din Tulcea au pază FOTO Arhivă Adevărul

Situaţia a fost prezentată în cadrul Colegiului Prefectural de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţia. În judeţul Tulcea, din cele 251 de şcoli, 181 nu au pază asigurată. Cele mai multe sunt în mediul rural (171 de şcoli).

Cele mai multe şcoli care au pază sunt în mediul urban: este vorba despre 70 de şcoli, dintre care 46 în şcolile din oraşe.

În total, este vorba despre 48 de şcoli cu pază proprie, 23 de şcoli cu pază asigurată de firme de specialitate şi cinci şcoli cu pază mixtă.

Iar numărul poate fi chiar mai mare, spun reprezentanţii Poliţiei Tulcea: „Cu ocazia  acţiunilor desfăşurate de   lucrătorii de ordine publică, au fost identificate un număr mai mare de  unităţi de învăţământ decât cel transmis de inspectoratul şcolar,  deoarece în cadrul aceleiaşi unitate de învăţământ pot funcţiona mai multe entităţi (de exemplu, în cadrul unui liceu poate funcţiona un liceu, o şcoală gimnazială şi o grădiniţă), dispuse în acelaşi imobil sau în imobile diferite sau sub aceiaşi entitate juridică sunt arondate mai multe unităţi“, precizează comisar şef Marian Dumitrache, şeful  Serviciului de ordine Publică.

Fiecare unitate de învăţământ de pe raza judeţului  a fost dată în responsabilitate unui poliţist (pentru şcolile generale – lucrători de  ordine publică, iar pentru licee - lucrători de investigaţii criminale).

Ca urmare a Dispoziţiei Comune din data de 18 septembrie 2013 a secretarilor de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, privind  monitorizarea şi informarea periodică cu privire la activităţile desfăşurate pentru creşterea gradului de siguranţă în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar,  reprezentanţii tuturor structurilor implicate, sub coordonarea Prefecturii,   se vor întâlni săptămânal (în fiecare zi de joi), la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Tulcea,   pentru analizarea activităţilor desfăşurate şi a rezultatelor obţinute în ceea ce prveşte siguranţa în şcoli.

Amintim faptul că în anul şcolar anterior, un elev al Colegiului Tehnic Henri Coandă a fost înjunghiat pe terenul de fotbal al şcolii, de către un tânăr de 16 ani care, împreună cu amicii, venise în incinta şcolii. Precizăm că acest colegiu are pază şi camere de supraveghere pentru monitorizarea incintelor.

La acelaşi liceu, în urmă cu doi ani, un elev a folosit în sala de clasă un spray lacrimogen, astfel că mai mulţi elevi au avut nevoie de asistenţă medicală.

Mai citiţi şi:

FOTO Un elev la seral de la Colegiul Tehnic Henri Coandă din Tulcea a fost înjunghiat în curtea şcolii

GALERII FOTO Un elev de clasa a X-a a dat cu spray paralizant în sala de clasă. Trei adolescenţi au ajuns la spital!
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite