Muzicologul Florian Lungu vă invită la „Sunet, imagine şi comentariu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Lungu FOTO vimeo.com
Florian Lungu FOTO vimeo.com

Numele lui a devenit sinonim cu jazz-ul, spun organizatorii. În acest week-end, Florian Lungu ajunge la Art Cafe de la Casa Avramide pentru a vă oferi „Sunet, imagine şi comentariu. Performanţe de virtuozitate în jazz-ul mondial“.

Va fi la Avramide sâmbătă, de la ora 18.30 şi duminică, de la ora 11.00. Preţul unui bilet este de 10 lei şi include: participarea la una din conferinţe, o vizită la Muzeul de Artă, o vizită la Casa Avramide, iar pentru elevi posibilitatea de a participa la concursul „Învaţă la muzeu“ unde pot câştiga tablete, aparate de fotografiat şi alte premii. Biletele se vând la Casa Avramide, iar pentru rezervări sunaţi la 0240.513.231 sau trimiteţi un e-mail la arta@icemtl.ro .
 
Născut la Bucureşti în 5 ianuarie 1943, Florian Lungu este una dintre cele mai cunoscute şi iubite personalităţi din jazzul romanesc – el este muzicolog, realizator şi prezentator de emisiuni de jazz la radio si televiziune, pianist, aranjor şi compozitor de teme de jazz.

Este organizatorul şi păstrătorul fonotecii de jazz a Radiodifuziunii Române, unde a fost angajat în 1967 şi a prezentat aproape toate festivalurile şi concertele de jazz din România de la sfârşitul anilor 70 până în prezent.
 
Ar fi dorit să devină inginer electronist, s-ar fi putut număra între simfoniştii contemporani, dar Moşu, cum îi spun iubitorii jazzului, a ales o carieră ce înscrie acum peste 7000 de emisiuni de radio şi televiziune, dar şi sute de articole de specialitate, mai spun organizatorii.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite