Legaţi la ochi, tulcenii vor fi plimbaţi prin Tulcea secolului XX „în căutarea timpului... trecut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se vor plimba prin Tulcea de altădată
Se vor plimba prin Tulcea de altădată

Grupuri restrânse de tulceni vor trece duminică prin primul labirint creat de cei de la EuDivers. Până în prezent au fost distribuite invitaţii unui număr de 90 de persoane: colegi şi rude ai constructorilor (voluntarii care implementează proiectul), cadre didactice, reprezentanţi ai Centrului Jean Bart, reprezentanţi ai minorităţilor etnice şi administraţiei publice locale.

Iniţial a fost o campanie de recrutare, derulată în unităţile de învăţământ. Au fost selectaţi 30 de tineri voluntari, cinci dintre ei de etnie romă.
În luna octombrie tinerii au participat la sesiuni de instruire pe comunicare, management de proiect, teatru labirint, mişcare scenică, la două sesiuni dedicate programului Tineret în Acţiune şi prezentării de exemple de bună practică în implementarea de proiecte finanţate prin acest program.
Apoi  a fost elaborat spectacolul de teatru labirint „În căutarea timpului...trecut”, eveniment care va fi găzduit de Teatrul Jean Bart din Tulcea duminică, 13 noiembrie 2011, în intervalul orar 11.00-14.00.
Datorită faptului că teatrul labirint este o metodă extrem de solicitantă pentru constructori, accesul se va face în grupuri restrânse, care vor trece pe rând prin labirint.
„Întrucât cei care vor călători prin labirint în Tulcea începutului de secol XX vor fi legaţi la ochi, se va crea pentru ei un mediu sigur, care să îi ajute să intre în atmosferă. Constructorii nu vor face glume proaste, nu îi vor speria şi nu îi vor fotografia pe cei pe care îi vor iniţia în teatru labirint“, spune Ana Lazăr (EuDivers).
Parteneri: Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea , Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea, Colegiul Tehnic „Henri Coandă“, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea. La buna derulare a proiectului au contribuit , de asemenea, Liceul Pedagogic Tulcea, Colegiul Economic „Delta Dunării“ Tulcea, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“ şi Şcoala de Arte şi Meserii nr.3 din Tulcea.




Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite