În instanţă după cinci ani şi jumătate: Oana Georgescu, fiica fostului director CEC Constanţa, judecată pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul rutier a avut loc în dimineaţa zilei de 9 februarie 2008, la ieşirea din municipiul Tulcea FOTO Arhivă Adevărul
Accidentul rutier a avut loc în dimineaţa zilei de 9 februarie 2008, la ieşirea din municipiul Tulcea FOTO Arhivă Adevărul

Tânăra Oana Andra Georgescu (fiică şi nepoată de oameni influenţi) avea numai 20 de ani la momentul în care a produs tragedia: pe 9 februarie 2008, tulceanca conducea un Volvo pe E87 (Tulcea-Constanţa), iar într-o curbă a derapat şi a intrat într-o Dacia care circula pe sensul opus de mers.

Petrişor Marinescu (39 de ani), bărbatul care conducea Dacia şi Valerica Vascanici (36 de ani), pasager în maşină, au murit pe loc. Petrică Vascanici, un alt pasager din Dacia, a fost transportat la spital, fiind rănit grav.

Şoferiţa autoturismului Volvo, Oana Andra Georgescu, este fiica lui Alexandru Georgescu, fost director al CEC Constanţa şi neapoata lui Gheorghe Chiriac, fost fost şef din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.

Pe data de 20 martie 2008 procurorii tulceni au început urmărirea penală împotriva Oanei Andra Georgescu, dar expertizele au durat câţiva ani. Prea mult, au fost de părere procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care, în august 2010, au preluat dosarul la Bucureşti, unde l-au ţinut încă trei ani.

„Având în vedere complexitatea cauzei şi faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea nu a finalizat urmărirea penală deşi au trecut peste doi ani de la data începerii urmăririi penale faţă de numita Georgescu Andra-Oana (urmărirea penală a fost începută la data de 20 martie 2008), precum şi necesitatea soluţionării cu obiectivitate a cauzei, la data de 12 august 2010, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea dosarului în vederea definitivării urmăririi penale“, se arăta într-un comunicat de presă al Ministerului Public, emis în urmă cu trei ani.

Marţi, la Judecătoria Tulcea, a avut loc primul termen în dosarul în care Oana Andra Georgescu (25 de ani) este judecată pentru „ucidere din culpă“. Tânăra a fost trimisă în judecată la cinci ani şi jumătate de la accidentul petrecut la ieşirea din municipiul Tulcea.

Mai citiţi şi:

Tulcea: Cazul accidentului în care a fost implicată Oana Georgescu ajunge la Parchetul General al României

FOTO Un şofer beat a provocat un accident mortal: Un tânăr pompier şi-a pierdut viaţa după ce maşina în care se afla a ajuns într-un stâlp

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite