Georgeta Nichifor a cântat romanţe pentru Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Nichifor reprezintă folclorul dobrogean
Georgeta Nichifor reprezintă folclorul dobrogean

Georgeta Nichifor, solistă a Ansamblului folcloric Baladele Deltei are în minte încă vii amintirile de la Uzlina, locul unde familia Ceauşescu petrecea vacanţa în Delta Dunării.

Când avea 12 ani, a participat  la concursul „Pe fir de baladă“, la Târgu Jiu. A interpretat balada „Mioriţa“ şi a cucerit publicul. A fost remarcată de folcloristul  Ghorghe Mihalcea, cel care i-a deschis drumul spre cariera de peste 35 de ani. În liceu îşi potenţează cariera, iar profesorul de istorie, Nicolae Giuşcă i-a îndreptat paşii spre muzică. Orele acestuia se transformau în ore de lectură, istorie şi cântec. Profesorul era un promotor al valorilor culturale autentice româneşti, o combinaţie perfectă care a determinat-o pe Georgeta Nichifor să aleagă această carieră de succes ulterioară ca interpret profesionist de folclor.

Profesionistă la Casa Armatei

La 18 ani era deja interpretă profesionistă, angajată a Casei Armatei. A participat la numeroase festivaluri naţionale, a cântat în concerte şi la petrecerile private ale foştilor nomenclaturişti. A devenit profesionistă la Ansamblul Delta Dunării, care s-a autodesfiinţat mai târziu. În anul 1997 a reaprins flacăra ansamblului Baladele Deltei.
„Se poate spune că am devenit un profesionist de foarte tânără. M-am angajat la fosta fabrică Dunărea, făceam liceul la seral, iar jumătate de normă aveam la ansamblul profesionist. Am cântat cu pasiune aşa cum o fac şi acum. Mă căsătorisem, repede au venit şi copiii, dar mi-a plăcut ceea ce am făcut şi nu mi-a fost greu“, a spus Georgeta Nichifor.

Ceauşescu iubea romanţele

Georgeta Nichifor are în minte încă vii amintirile de la Uzlina, locul unde familia Ceauşescu petrecea vacanţa în Delta Dunării.
Continuare în Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite