FOTO Mascaţii Poliţiei s-au bătut pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demonstraţii în curtea Poliţiei FOTO Adevărul
Demonstraţii în curtea Poliţiei FOTO Adevărul

Luni dimineaţă, de la ora 9.00, zeci de copii din Tulcea au ajuns la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, acolo unde, cu ocazia Zilei Poliţiei, au avut loc demonstraţii specifice.

Prima dată au intrat în „scenă“ mascaţii, care le-au arătat celor mici cum atacă şi cum se apără în cazul unei intervenţii în forţă.

Au urmat, mai apoi, demonstraţiile de dresaj canin, în care câinii poliţişti şi-au arătat vigilenţa: atacă rapid infractorii şi apoi îi păzesc.

„În cadrul acestei activităţi au fost implicate formaţiuni precum Serviciul Cabinet, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul de Acţiuni Speciale, Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic şi Poliţia Municipiului Tulcea“, spune Irina Culea, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.

Elevii au avut, mai apoi, ocazia să vadă cum sunt preluate apelurile la 112, care sunt dotările criminaliştilor şi cum arată radarele Poliţiei Rutiere.

Ziua Poliţiei Române a fost marcată şi de festivitatea de înaintare în grad a poliţiştilor,  la care au fost invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor publice.

De asemenea, în jurul unei mese rotunde, s-au purtat discuţii cu poliţiştii pensionari, care de-a lungul timpului şi-au desfăşurat activitatea în poliţie, contribuind la menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică şi la modernizarea activităţilor poliţieneşti.    
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite