Formularul 112 se depune la Finanțe numai în format electronic. Vezi ce pași ai de urmat în acest sens!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanțele Publice tulcene informează contribuabilii că pentru depunerea Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate pe luna iulie, este necesară obţinerea şi înregistrarea certificatului digital calificat pentru semnătura electronică.

Prima etapă constă în obţinerea certificatului calificat pentru semnătură electronică de la o firmă autorizată, furnizorii de servicii de certificare fiind Cert Sign, Digi Sign și Trans Speed. 

Pentru siguranţa transmiterii datelor, certificatul digital calificat deţinut trebuie să fie confirmat de furnizorul de servicii de certificare care l-a eliberat. Cu documentul de confirmare se face înregistrarea pe websiteul ANAF.

A doua etapă constă în înregistrarea formularului 150 la unităţile fiscale teritoriale. Pentru utilizarea serviciului Depunere declaraţii on-line, ulterior obţinerii formularului 150 „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat“, contribuabilii vor depune la unitatea fiscală teritorială unde sunt înregistraţi următoarele documente: formularul 150, listat, semnat şi ştampilat de contribuabilul pentru care se depun declaraţiile fiscale; documentul de identitate al titularului certificatului calificat, în original şi în copie.

La acestea se atașează documentul, în original şi copie, care atestă calitatea titularului certificatului calificat, de reprezentant legal al contribuabilului  și documentul de împuternicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru contribuabil.

Nedepunerea sau depunerea cu întârziere a formularului 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 500 – 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 1.000 – 5.000 lei pentru persoanele juridice.




Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite