Femeia care a băut şi apoi şi-a înjunghiat soţul a fost trimisă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi-a înjunghiat soţul FOTO Arhivă Adevărul
Şi-a înjunghiat soţul FOTO Arhivă Adevărul

Valentina Cojocaru (43 de ani) din comuna Luncaviţa este acuzată de tentativă la omor calificat.  Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

S-a întâmplat în seara zilei de 28 septembrie 2012, în jurul orelor 20.30, Valentina Cojocaru, în cadrul unui conflict intrafamilial, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a lipsurilor materiale, l-a înjunghiat în abdomen pe soţul său Gheorghe (53 de ani).
„I-a cauzat o plagă hepatică penetrantă, ce a declanşat o puternică hemoragie. Victima a fost transportată imediat la o unitate medicală specializată şi supusă unei intervenţii chirurgicale, fiind internată pentru recuperare în perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2012. Examinarea medico-legală a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în primejdie prin lezarea unui organ vital – ficatul, iar pentru vindecarea leziunilor au fost necesare 25-30 zile de îngrijiri medicale“, spune procuror Laura Subţirelu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
La data de 29 septembrie faţă de  Valentina s-a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, măsură ce a fost prelungită, expirând la data de 26 noiembrie 2012.
„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, mai spune Laura Subţirelu.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite