Exerciţii de alarmare ale IGSU în 11 localităţi tulcene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a treia lună consecutivă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă efectuează exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei. Aceste exerciţii au loc în prima zi de miercuri ale fiecărei luni.

11 localităţi din judeţul Tulcea sunt vizate de aceste exerciţii în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Sirenele vor suna miercuri, 4 octombrie, în intervalul orar 10.00 – 11.00 în Jijila, Văcăreni, I.C. Brătianu, Grindu, Luncaviţa, Dorobanţu, Horia, Hamcearca, Topolog, Slava Cercheză şi Ciucurova.

”Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor”, declară reprezentanţii ISU Delta Tulcea.

Conform IGSU, semnalele de alarmare acustice a populaţiei, instituţiilor publice si operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană si încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu
pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

Pe aceeaşi temă:

Tulcea: Dubă luată de viitură la intersecţia DN 22 cu un drum judeţean, unde şoseaua este inundată

Exerciţii de avertizare ale IGSU. În 14 localităţi constănţene vor suna alarmele
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite