Exerciţii de avertizare ale IGSU. În 14 localităţi constănţene vor suna alarmele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă testarea şi verificarea sistemului de avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Simulările vor avea loc miercuri, 6 septembrie, în intervalul orar 10.00 - 11.00, în mai multe localităţi din ţară.  Prin aceste exerciţii, IGSU verifică starea echipamentelor ce pot fi acţionate în mod centralizat, dar şi a celor cu acţionare locală.

În judeţul Constanţa vor avea loc exerciţii în comunele Albeşti, Aliman, Amzacea, 23 August, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciobanu, Ciocârlia, Cobadin, Cogealac, Comana şi Corbu.

Rezultatele acestor exerciţii vor fi centralizate la nivel judeţean, urmând să fie discutate în cadrul şedinţelor comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă.

”Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice”, anunţă reprezentanţii IGSU.

În perioada 18-21 aprilie 2017, IGSU a desfăşurat la nivel naţional cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de protecţie civilă. Timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Alarmă cu bombă la Centrul de Distracţii Europa

Constanţa: Zeci de vieţi sunt salvate cu maşini depăşite de vreme

FOTO VIDEO IGSU a testat planul roşu de intervenţie pe Autostrada Soarelui

 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite