De vânzare: un goblen confecţionat de un deţinut din Penitenciarul Tulcea costă între 35 şi 120 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia este deschisă la Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna“ din Tucea: deţinuţii vor încerca să surprindă vizitatorii cu mai multe exemplare de goblen lucrate în cadrul atelierelor ocupaţionale din Penitenciar Tulcea.

Preţurile se diferenţiază în funcţie de complexitatea fiecărei lucrări, spre exemplu cel mai mic preţ este de 35 de lei şi este atribuit unui goblen reprezentând un peisaj din natură, iar cel mai scump goblen reprezentând un portret religios, în valoare de 120 lei.

„Pe parcursul mai multor luni de zile, deţinuţii au lucrat cu multă răbdare şi meticulozitate la creaţiile artistice pentru publicul din Tulcea. Prin aceste activităţi sunt urmărite dezvoltarea abilităţilor creative, valorizarea resurselor interioare şi creşterea stimei de sine a persoanelor condamnate, precum şi formarea unei percepţii pozitive în comunitate faţă de persoanele custodiate de penitenciar“, spune Ionuţ Rotaru, purtător de cuvânt al Penitenciarului Tulcea.

Cei care vor fi impresionaţi de produsele expuse la biblioteca din municippiul Tulcea vor avea ocazia să achiziţioneze contra cost un goblen din cadrul expoziţiei, urmând ca banii rezultaţi din vânzarea acestora să se reîntoarcă în penitenciar în vederea achiziţionării de materiale prime pentru continuarea programului de tip hobby derulat în atelierele ocupaţionale cu persoanele condamnate, a mai precizat Ionuţ Rotaru.

Mai citiţi şi:


 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite