Violenţa în şcoli, în cifre: de zece ori mai multe infracţiuni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidente în şcolile din Tulcea FOTO Adevărul
Incidente în şcolile din Tulcea FOTO Adevărul

Creştere semnificativă a numărului de infracţiuni constatate de poliţiştii tulceni pe raza unităţilor şcolare din judeţul Tulcea: faţă de anul trecut, în primele cinci luni  ale anului 2013 au fost constatate de zece ori mai multe infracţiuni, cele mai multe fiind de lovire.

După cum se arată într-un raport semnat de şeful Inspectorului Judeţean de Poliţie Tulcea, Viorel Oltu, în primele cinci luni ale anului 2013 au fost înregistrate  10 infracţiuni (cu nouă în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012), din care opt în mediul urban şi două în mediul rural.

„Din analiza Fişelor de incident, a rezultat faptul că fenomenul criminalităţii juvenile, manifestat în unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului Tulcea, porneşte de la conflicte instantanee, majoritatea între elevi“, menţionează Viorel Oltu, şeful Poliţiei.

Dintre acestea, opt au avut loc în incinta unităţilor de învăţământ (şase în mediul urban şi două  în mediul rural) şi două în zona adiacentă (ambele în mediul urban). Responsabilitatea pentru faptele petrecute în incinta unităţii de învăţământ revine conducerii respectivei unităţi de învăţământ, precizează reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.

În licee, dar şi la gimnaziu

Conform poliţiltilor, din cele zece incidente care constituie infracţiune, cinci au avut loc în licee (toate în oraşe), dintre care trei în incinta unităţii de învăţământ şi două în zona adiacentă. Alte cinci infracţiuni s-au petrecut în şcoli gimnaziale (trei în mediul urban şi două în mediul rural), toate în incinta unităţii de învăţământ.

Cele mai multe sunt loviri

Aceleaşi surse spun că din cele 10 infracţiuni din primele cinci luni, şapte au fost de „lovire şi alte violenţe“, două de „furt“ şi una de „distrugere“. Şapte dintre ele au fost săvârşite de elevi şi trei de alte categorii, iar victimele acestor infracţiuni au fost un profesor şi opt elevi.

Cel mai grav incident petrecut în acest an la Tulcea a fost cel de la Colegiul Tehnic Henri Coandă (Metalurgic), acolo unde un băiat de 19 de ani a fost înjunghiat în curtea şcolii de un minor de 16 ani.

Mai citiţi şi:

FOTO Un elev la seral de la Colegiul Tehnic Henri Coandă din Tulcea a fost înjunghiat în curtea şcolii

GALERII FOTO Un elev de clasa a X-a a dat cu spray paralizant în sala de clasă. Trei adolescenţi au ajuns la spital!
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite