Cei mai vechi munţi ai României, călcaţi de Piraţii Muntelui VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai vechi munţi ai României au fost călcaţi pentru prima dată de un grup de aventurieri care cutreieră înălţimile. Piraţii Muntelui au mers în Munţii Dobrogei, la Măcin, constatând cât de frumoasă este Dobrogea montană.

Expediţia făcută de Piraţii Muntelui, un grup de pasionaţi din Bucureşti, a avut loc în toamnă.

„Fie că priveşti Dunărea de pe Culmea Pricopanului, fie că te pierzi prin pădurile de foioase sau auzi şacalii din depărtare, Munţii Dobrogei oferă un spectacol aparte în orice anotimp“, au scris ei, pe canalul de Youtube cu peste 10.000 urmăritori.

Exploratorii sunt din Bucureşti, din cartierul Berceni, iar Măcinii le-au plăcut atât de mult încât vor să se întoarcă, cât mai curând, pentru a găsi căi nebătătorite. 

GALERIE FOTO DIN MUNŢII MĂCINULUI

Cel mai puternic punct de atracţie de pe harta Dobrogei de nord, în afara Deltei Dunării, îl reprezintă Munţii Măcinului. Aceştia sunt vestigiile Hercinicilor, cel mai vechi lanţ muntos din România. La Măcin calci pe roci de sute de milioane de ani, care datează dinaintea dinozaurilor. Cel mai înalt vârf este Ţuţuiatu, de 467 metri altitudine.

Sunt 10 trasee pe care drumeţii se pot aventura în Munţii Măcinului: Valea Jijilei, Culmea Pricopanului, Vârful Crapcea, Cozluk, Dealul cu drum, Ţuţuiatu, Valea vinului, Poveştile Măcinului, Turism ecvestru, Cicloturism. Traseele sunt marcate de administraţia parcului şi pot fi străbătute cu ghizi sau cu însoţitori care cunosc bine locul. 

La Centrul de Informare şi Vizitare al Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcinului situat în Greci, comuna situată la poalele munţilor, la doar 16 kilometri de oraşul Măcin, veţi primi amănunte extrem de interesante despre cei mai vechi munţi ai României, mai bătrâni decât dinozaurii. Tot aici veţi vedea o dioramă făcută chiar de specialiştii parcului. 

Pe aceeaşi temă: 

Şoimul sacru din Dobrogea. Pasărea rară, cântată într-un vechi colind ce se mai aude în Munţii Măcinului VIDEO 

FOTO Turiştii redescoperă cei mai bătrâni munţi din România. „Eram doar o zonă de tranzit spre litoral”

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite