Ce aduce nou ediţia din acest an a Raliului „Delta Dunării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest an, startul Raliului Delta Dunării va fi luat pe 29 mai, din Piaţa Civică. Traseul va avea o lungime de 158 de kilometri şi se vor adăuga două probe noi.

Lungimea propusă a probelor speciale ajunge, în acest an, la 158 de kilometri (faţă de 110 kilometri în 2013), raliul va fi etapă candidat în Cupa Europeană, a declarat Mihai Tănase, organizator al Raliului Deltei Dunării, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, se adaugă două probe noi (Ciucurova – Fântâna Mare şi Slava Rusă – Babadag), iar superspeciala din municipiu va trece pe la rondul de la Teatrul Jean Bart.
„Am câştigat titlul de cel mai bun raliu al anului 2013 şi vrem să ne menţinem acest titlu“, a spus Mihai Tănase.

Recunoaşteri

Primele recunoaşteri pe traseul Danube Delta Rally vor avea loc între 27 şi 29 mai, iar antrenamentele oficiale sunt programate în după-amiaza zilei de 29 mai.
Startul festiv va avea loc pe 29 mai, în Piaţa Civică.

image

Concurs

Concursul va avea loc în zilele de 30 şi 31 mai, iar oficialii FIA care vor evalua evenimentul pentru candidatura la European Rally Trophy vor urmări în mod special condiţiile de siguranţă în desfăşurarea raliului, numărul de spectatorilor din timpul probelor de concurs, cursivitatea programului competiţiei şi aspectele tehnice ale raliului.

„România începe cu noi“

„Tulcea a ieşit dintr-un con de umbră prin evenimentele organizate aici. Sunt convins că această ediţie a Raliului Deltei Dunării va fi un succes“, este de părere preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Primarul oraşului Tulcea, Constantin Hogea, a afirmat: „România începe cu noi, nu se termină cu noi“.
 

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite