Bei şi să conduci? Gestul tău poate ucide oameni nevinovaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiune a Poliţiei Rutiere FOTO Adevărul
Acţiune a Poliţiei Rutiere FOTO Adevărul

De la începutul acestei săptămâni şi până duminică, Poliţia Rutieră Tulcea desfăşoară, pe raza judeţului, o acţiune care are ca scop reducerea numărului de acicdente rutiere în care sunt implicaţi şoferi care au consumat alcool.

Alcoolul la volan poate ucide, amintesc reprezentanţii Poliţiei Rutiere. La nivelul judeţului Tulcea în perioada 1 ianuarie - 15 august au fost înregistrate şase accidente rutiere care au avut drept cauză secundară conducerea  sub influenţa alcoolului. În urma acestor accidente un băiat a murit, opt persoane au fost rănite grav şi alte şase rănite uşor.

Alcoolul te face să apeşi prea tare pedala de acceleraţie: în cazul a cinci din cele şase accidente cauza principală a fost viteza, într-un singur caz fiind neacordarea priorităţii vehiculelor.

Cel mai grav accident  a fost cel înregistrat la Isaceea, unde în noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2013, când Ştefan, un tânăr de 25 ani, din oraşul Isaccea, jîn timp ce conducea un Opel Vectra pe strada Avram Iancu din Isaccea, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabil alunecos, a pierdut controlul autoturismului, care a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de beton. În urma accidentului a rezultat decesul pasagerului de pe locul din dreapta faţă, un tânăr pompier, şi rănirea şoferului  şi a celuilalt pasager din maşină. Şoferul era beat: 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai citiţi şi:

Accident în municipiu: pieton beat, lovit de o maşină condusă de o şoferiţă din Tulcea

Pietonii, victime ale accidentelor rutiere: trei persoane care mergeau pe carosabil, lovite de maşini într-o singură zi
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite