Vizită regală la Universitatea de Medicină din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bust al Majestăţii Sale Regele Mihai I al României a fost dezvelit astăzi în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş" din Timişoara. Alteţa Sa Regală Principele Radu Duda a fost cel care a descoperit monumentul realizat de artistul Peter Jecza.

Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara a finanţat realizarea bustului Regelui Mihai pentru a onora înfiinţarea Facultăţii de Medicină printr-un decret regal, în urmă cu mai bine de 60 de ani. „Azi, existenţa Universităţii de Vest din Timişoara şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie se datorează în primul rând Majestăţii Sale, care a înţeles, acum mai bine de şase decenii, importanţa creării unei astfel de instituţii în regiunea aceasta din ţară", a spus Ştefan Drăgulescu, rectorul UMFVB din Timişoara. Ceremonia de dezvelire a fost una fastuoasă şi invitatul de onoare a fost Principele Radu Duda. „Gestul de astăzi aduce într-un spirit comun regalitatea şi academia. Universitatea este întruchiparea libertăţii", a spus Alteţa Sa Regală Principele Radu Duda.

La ceremonie au participat şi Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, dar şi Prea Sfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanu. Alţi patru preoţi au oficiat o slujbă de sfinţire a bustului, în timp ce un cor al studenţilor de la Facultatea de Teologie a interpretat imnul României.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite