Vilele din cartierele luxoase sunt bombe sanitare. Infestează apa freatică prin fosele septice

0
0
Cartierele de vile si fosele septice sunt bombe sanitare pentru agricultura
Cartierele de vile si fosele septice sunt bombe sanitare pentru agricultura

Pânza freatică din apropierea cartierelor de lux construite la marginea oraşelor din România este infestată cu diverse bacterii care sunt extrem de periculoase. Folosirea acestei ape la irigaţii reprezintă un pericol iminent pentru sănătatea publică, spune ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Ministrul Valeriu Tabără a precizat, pe Aeroportul Internaţional Timişoara, că în foarte multe zone din ţară pânza freatică este infestată cu diverse bacterii. Acest lucru face să fie armate în multe zone adevărate bombe sanitare. Tabără spune că în multe locuri valorile sunt alarmante.


Cartierele de vile si fosele septice sunt bombe sanitare pentru agricultura

Banatul nu face excepţie, lărgirea oraşelor mari mergând peste terenurile agricole de lângă localităţi. Timişoara s-a extins cu cartiere de lux în toate direcţiile peste zone care înainte erau agricole. „Avem probleme foarte mari cu apa freatică. Este infestată în foarte multe locuri cu diverse bacterii şi majoritatea provin din fecale. Se scurg din fosele septice în pânza freatică. Multe cartiere noi au vile cu fose septice care poluează pânza freatică. Avem mari probleme din acest motiv", a spus Tabără pentru reporterii Adevărul de Seară Timişoara.


FOTO: Zonă de la marginea Timişoarei unde vilele de lux sunt la marginea terenurilor agricole

Ministrul Agriculturii a explicat problemele cu poluarea pânzei freatice în contextul explicaţiilor privind efectele isteriei castraveţilor E-coli. Acesta a spus că producătorii din România au pierdut peste nouă milioane de euro. „Problema e că nu din legume provine bacteria. Este apa cu care sunt stropite sau spălate", a spus Tabără. Acesta s-a aflat pe Aeroportul Internaţional Timişoara astăzi, în drum către o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Arad.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platforma "ideilibere.ro":

Cartier de vile langa terenuri agricole

vezi video cu emisiuni realizate de Malin Bot şi citeşte alte detalii, mai jos:

  

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

image image image image image image
Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite