VIDEO Încă un parlamentar PSD se poziţionează împotriva lui Liviu Dragnea: „Acest partid nu e uninominal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul Liviu Dragnea – Gabriela Firea a dus la o împărţire a taberelor în PSD. Mai mulţi parlamentari s-au poziţionat deja de partea Gabrielei Firea, iar o senatoare PSD a şi anunţat că demisionează din partid. Din Timiş, primul care s-a plasat împotriva lui Dragnea este Adrian Pau.

Absent de la controversatul vot de modificare a Codului Penal, invocând motive personale, după ce înainte de asta a sărit în apărarea unui primar PSD care l-a atacat pe Liviu Dragnea, deputatul PSD de Timiş Adrian Pau este primul parlamentar PSD din Timiş care se plasează împotriva lui Liviu Dragnea. Într-o declaraţie pentru "Adevărul", Adrian Pau a declarat că 

În 1989 am căpătat libertatea de a spune ceea ce gândim. Dacă noi, parlamentarii nu avem curajul să spunem ceea ce gândim, este foarte greu să spună altcineva care este dependent din orice punct de vedere, ocupă o anumită funcţie în partid sau într-o altă instituţie şi nu poate să spună ceva pentru că va fi schimbat sau va fi dat afară. Ar trebui să terminăm cu aceste metehne pentru că ne aduc aminte de vremea de dinainte de 1989 şi nu cred că vrem să ne întoarcem acolo”, a declarat Adrian Pau pentru „Adevărul”.

Deputatul susţine că în partid sunt foarte mulţi oameni care îi împărtăşesc punctul de vedere, dar nu vorbesc pentru că le este teamă. Pau susţine, însă, că dacă mâine se va schimba ceva, toţi vor gândi ca el. „Eu cred că există foarte mulţi în partid care gândesc ca mine şi am convingerea că dacă mâine se va schimba ceva, toţi vor gândi ca mine”, a mai spus Adrian Pau.

Social – democratul, venit în PSD din PD-L, s-a declarat nemulţumit de modul în care Liviu Dragnea conduce partidul, susţinând că în momentul în care oameni ca Valeriu Zgonea, Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu sau Gabriela Firea au semnalat probleme, e clar că lucrurile nu merg bine în partid. „Când o serie numeroasă de personalităţi ale partidului, de oameni vechi spun că există o problemă, cred că ar trebui analizată această problemă şi ar trebui luată o decizie în acest sens. Cred că ar trebui o analiză foarte riguroasă. Soluţia foarte clară este obligatoriu schimbarea modalităţii de conducere a acestui partid. Acest partid nu este uninominal sau un partid care poate fi condus prin decizii care pot fi luate într-un circuit restrâns. Am reuşit să dăm o ordonanţă prin care ni i-am pus în cap toţi dascălii din ciclul primar (n.r. Ordonanţa 9). Nu putem să dăm astfel de ordonanţe fără să ne consultăm. O să constatăm că la anul nici matematica din ciclul primar nu mai poate fi predată decât de profesori de matematică”, a mai spus Adrian Pau.

Deputatul de Timiş a mai declarat că în PSD Timiş nu a fost niciun fel de discuţie legată de poziţia filialei faţă se situaţia din partid. „Consider că din respect pentru cei care m-au trimis acolo ar trebui să încercăm să facem ceea ce este mai bine pentru sănătatea acestui partid şi pentru sănătatea acestui partid şi pentru ţară, nu pentru problemele noastre personale”, a mai spus Pau, care a spus că a avut ocazia să discute personal cu Liviu Dragnea o singură dată pentru trei minute. „La nivel personal, dacă aş avea să îi reproşez ceva domnului Dragnea, i-aş reproşa această lipsă de comunicare. În afară de trei minute pe care le-am avut anul trecut într-un dialog cu dânsul la întâlnirea grupului de la Constanţa, în cei doi ani nu am avut nicio discuţie cu domnul preşedinte Dragnea”, a mai spus deputaul PSD potrivit căruia mai mulţi parlamentari PSD se gândesc să urmeze gestul senatoarei din Botoşani care a anunţat că demisionează din partid. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite