VIDEO Gigantul Iulius Mall din Timişoara a fost învins de ploaie: pagube de 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tavanele mall-ului s-au surpat, parcările subterane au fost inundate, iar magazinele închise. Mall-ul speră să recupereze pagubele de la asigurator, dar brandurile de magazine vor suporta reamenajările pe cont propriu.

UPDATE

Reprezentanţii Iulius Mall susţin că firma cu care compania are încheiată asigurarea încă nu au terminat de constatat încă toată pagubele, astfel că nu pot confirma sau infirma ca valoarea stricăciunilor ajunge la 50.000 de euro sau mai puţin.

Vezi şi Iulius Mall Cluj a fost inundat! Tavanul a cedat din cauza ploii torenţiale (FOTO VIDEO EXCLUSIV)

O furtună puternică care a avut loc săptămâna aceasta la Timişoara afectează şi în prezent cel mai mare mall din partea de vest a ţării. Tavanele false ale centrului commercial pur şi simplu s-au rupt de la precipitaţiile abundente. Peste 200 de magazine au fost închise din cauza furtunii. În plus, parcarea subterană a fost inundată cu tot cu maşinile parcate, în timp ce magazinele au primit ordinul de "shut-down".

Noroc că furtuna a avut loc seara, astfel că reţelele de branduri internaţionale mai aveau doar trei ore de program, pagubele pentru ploaia de zece minute ridicându-se la 50.000 de euro.

"Din cauza cantităţii masive de precipitaţii care a căzut într-un interval de timp extrem de scurt, reţeaua de canalizare a oraşului a fost suprasolicitată şi nu a putut prelua şuvoaiele de apă formate. Întrucât, o parte din clădirea Iulius Mall este construită sub nivelul zero, apa pluvială care s-a blocat în reţeaua de canalizare a oraşului a refulat şi a inundat porţiuni din centrului comercial. În plus, din cauza debitului puternic de pe clădire, apa s-a infiltrat în plafonul fals, din rigips, care s-a desprins în anumite perimetre. Clădirea este asigurată integral, iar reprezentanţii asiguratorilor vor constata valoarea pagubelor care trebuie acoperite", a spus Consuela Doboş, ofiţerul de presă al Iulius Mall Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite