VIDEO Experimente fizice pe înţelesul tuturor. Locul în care mii de copii învaţă lucruri folositoare pe tot parcursul vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeno Schlett, unul dintre profesorii care îi aşteaptă pe copii la experimentariumul din Timişoara
Zeno Schlett, unul dintre profesorii care îi aşteaptă pe copii la experimentariumul din Timişoara

Un imens laborator în care se pot realiza sute de experimente. De asta pot avea parte cei care vizitează experimentariumul din Timişoara. Pentru cei interesaţi, filmuleţele cu experimente pot fi găsite şi pe Youtube.

Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Politehnica au pus în urmă cu mai mulţi ani bazele unui experimentarium în care vizitatorii au ocazia să facă experimente fizice sau chimice. Numai anul trecut Experimentariumul din Timişoara a avut peste 5.000 de vizitoatori, iar unul dintre cei care îi primeşte pe copii şi tineri şi îi introduce în tainele Fizicii este dr. ing. Zeno Schlett, fost profesor de Fizică în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

În cadrul unui program finanţat de Fundaţia Româno – Americană şi implementat de Societatea Română de Fizică, la experimentarimului din Timişoara s-au realizat zeci de înregistrări ale unor experimente fizice sau chimice. Toate filmările au fost postate pe internet, iar cei interesaţi le pot studia. Unul dintre cei care realizează experimente pentru copii este dr. ing. Zeno Schlett, un profesor cu foarte mare experienţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite