VIDEO Cea mai utilizată manevră a nesimţiţilor din trafic: „Nu au răbdare şi nu au respect faţă de ceilalţi şoferi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este una dintre cele mai de prost-gust manevre. Pe lângă faptul că încalcă o regulă elementară de ciculaţie şi îi încurcă pe ceilalţi participanţi la trafic, este şi o sfidare faţă de şoferii oneşti.

În orice oraş mare din România există zone, unde dacă s-ar pune poliţiştii de la Rutieră ar face bani din greu. Avem un exemplu la Timişoara, o asemenea acţiune, s-a lăsat cu peste 100 de amenzi în câteva ore, şoferilor care vireau la stânga de pe banda a doua (spre pasajul Jiul) când acest lucru este interzis prin marcaje şi indicatoare. Aceste practici ale şoferilor şmecheri, care nu stau la cozi ca “fraierii”, se găsesc peste tot. Este una dintre cele mai de prost gust manevre. Pe lângă faptul că încalcă o regulă elementară de ciculaţie şi îi încurcă pe ceilalţi participanţi la trafic, este şi o sfidare creasă faţă de şoferii oneşti. 

Pe arterele circulate, aglomerate, acolo unde se crează coloane lungi, din păcate avem conducători auto care ignoră obligaţiile pe care le au. Nu au răbdarea şi nu au respectul faţă de ceilalţi, de a se pune în coloană şi să aştepte derularea traficului, chiar cu încetineală, chiar cu pieredere de timp, dar respectând regula de circulaţie. Sigur că îţi trebuie nervi ca să stai la cozi care se întind pe sute de metri, să mergi bară la bară”, a declarat Nicolae Istrat, fost angajat al Poliţiei Rutiere Timiş, ieşit la pensie, membru în comisia de examinare a celor care dau examene pentru permis auto.

Puteţi vedea aici cât de des se încalcă regula în mai puţin de trei minute SURSA tion.ro

Nicolae Istrat susţine că acolo unde există o mare forţă generată de trafic, de aglomeraţia mare, în occident există reguli în care se poate face viraj la stânga de pe două benzi, după regula “fermoarul”. O dată trece cel de pe o bandă, odată cel de pe cealaltă. Problema la noi este dacă la noi s-ar putea aplica corect această regulă, în condiţiile în care mulţi şoferi sunt lipsiţi ce simţ civic la volan.

Un alt exemplu de dublare a bezi este şi cazul în care de pe banda 1 se poate merge înainte, iar de pe banda 2 şi 3 doar la stânga. De multe ori, cei de pe banda 2, deşi le este interzisă această manevră, alege să meargă înainte, intrând însă în faţa maşinilor care se deplasează legal. Şi în aceste cazuri vorbim de tupeu. 

“Este clar că cei care se deplasează înainte când există semnalat că trebuie să facă obligatoriu la stânga, nu resepectă regula de circulaţie impusă. Cel care se află pe banda 1 are dreptul să pătrundă în intersecţie şi nu trebuie să fie atentă să nu fie lovit de cel care se bagă în faţa lui. Din păcate, şi aici vorbim de şoferi cu tupeu”, a mai spus Nicolae Istrat.
 

Şoferii amendaţi dau dovadă ce aceaşi aroganţă ca la volan SURSA tion.ro

Citiţi şi:

Sensul giratoriu, misterul de nepătruns pentru foarte mulţi şoferi. Cum poate fi desluşit extrem de simplu: „Încercaţi un exerciţiu de imaginaţie“

Mulţi şoferi nu cunosc semnificaţia semaforului intermitent de dreapta. Tupeiştii abuzează ilegal de claxoane

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite