VIDEO Bătaia de joc în care a fost înfrumuseţată „sora“ geamănă a porţii care a omorât un om la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poarta de intrare în Timişoara dinspre Lugoj, reabilitată în urmă cu doi ani şi prăbuşită peste maşina unui tânăr căreia i-a provocat decesul, are o „soră” la intrarea în Timişoara dinspre Arad. Această poartă a fost reabilitată tot în 2015. A rezistat furtunii, dar imaginile surprinse la faţa locului la doi ani de la data data reabilitării arată bătaia de joc în care a fost „estetizată” poarta.

La o zi după prăbuşirea porţii de la intrarea în Timişoara dinspre Lugoj, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că poarta de la intrare în Timişoara dinspre Arad, „estetizată” tot în 2015 după modelul porţii de intrare în oraş dinspre Lugoj, va fi verificată pentru a vedea dacă poarta, pe sub care trec zilnic mii de maşini, mai este sigură.

Rezultatele verificărilor, dacă ele au fost făcute, nu sunt cunoscute, dar imaginile de la faţa locului arată bătaia de joc în care poarta de la intrare în Timişoara dinspre Arad a fost „estetizată” în anul 2015. Practic, pentru modernizarea porţii, de pe pereţii verticali au fost desprinse patru bucăţi mari de beton, pe care era zugrăvit drapelul României.

Într-o declaraţie pentru Opinia Timişoarei, dată în 2015, un muncitor de la firma care „estetiza” poarta chiar spune că se lucrează de o săptămână, dar „merge destul de greu pentru ca avem mult beton de dat jos”. „Şi aici va fi la fel ca pe Lugojului. La fel va arăta. Tot aşa de culoare gri, dar mai avem până ajungem acolo, mai e mult de lucru”, mai declara muncitorul citat de Opinia Timişoarei.

Din imaginile surprinse de jurnaliştii timişoreni în timpul lucrărilor, dar şi din imaginile surprinse de Google Street, în 2014, reiese că pentru înfrumuseţarea porţii firma care a executat lucrarea a avut de dat patru plăci de beton, prinse de o parte şi de alta a fiecărui stâlp. Pe aceste plăci de beton era zugrăvit tricolorul.

Poarta intrare Timisoara FOTO Google

Imagine surprinsă de Google, în august 2014 FOTO Google

Luni 25 octombrie, la doi ani de la finalizarea lucrărilor de „estetizare” a porţii, plăcile de beton desprinse de pe stâlpii porţii sunt abandonaţi pe marginea drumului. Una dintre plăci a devenit băncuţă pentru prostituatele care îşi aşteaptă clienţii pe Calea Aradului. De asemenea, în jurul porţii pe care stă scris „Timişoara, oraşul declanşării Revoluţiei din Decembrie 1989” este plin de gunoaie şi bălării.


Poarta de intrare în Timişoara dinspre Arad în prezent FOTO Daniel Dancea

Poarta de intrare in Timisoara FOTO Daniel Dancea

Primarul Nicolae Robu nu a putut fi contactat pentru a explica cine este firma care a realizat lucrarea, dacă aceasta avea obligaţia să transporte plăcile de beton de lângă poartă şi dacă această obligaţie exista, de ce funcţionarii Primăriei Timişoara care au realizat recepţia lucrării nu au dispus ridicarea plăcilor de beton de pe marginea drumului.

Potrivit site-ului Primăriei Timişoara, autorizaţia de construire pentru „modernizarea” în regim de urgenţă a porţii din Calea Aradului a fost emisă în aceeaşi zi cu autorizaţia pentru poarta de pe Calea Lugojului, prăbuşită în ziua furtunii. La fel ca în cazul reabilitării porţii de intrare în Timişoara dinspre Lugoj, contractul de reabilitare a porţii de intrare în Timişoara dinspre Arad lipseşte de pe site-ul primăriei. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite