VIDEO Al Jarreau, cel mai sonor nume de până acum la festivalul JazzTM 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al Jarreau, emblemă a jazz-ului mondial, cu 21 de nominalizări şi şapte premii Grammy câştigate, va concerta la Timişoara, în luna iulie, la festivalul JazzTM.

Premiile Grammy, steaua pe Hollywood Walk of Fame şi premiile Downbeat Critics Award, printre care “Best Vocalist of the Year” sunt doar câteva dintre distincţiile primite de Al Jarreau datorită stilului unic de interpretare şi a timbrului vocal inconfundabil. 

De-a lungul anilor, a colaborat cu Miles Davis, George Duke, Joe Sample, George Benson, Chick Corea, Quincy Jones,Natalie Cole, Nancy Wilson, Rick Braun şi mulţi alţii.

A concertat în cele mai importante săli de concert şi a urcat pe scenele celor mai prestigioase festivaluri din lume iar în data de 10 iulie va fi prezent la JazzTM împreună cu Joe Turano, John Calderon, Mark Simmons, Chris Walker şi Larry Williams.

Al Jarreau a început să cânte de la o vârstă fragedă, fiind acompaniat de fraţii săi sau solo, la diverse evenimente locale din Milwaukee, Wisconsin, oraşul său natal. În 1962 se alătură unui jazz trio condus de George Duke. Cinci ani mai târziu îl întâlneşte pe chitaristul Julio Martinez iar succesul duo-ului a fost decisiv pentru alegerea artistului de a transforma muzica, în ocupaţia sa principală.

În anul 1975, Al Jarreau intră în atenţia Warner Bros. Records şi lansează albumul său de debut, “We Got By”, care i-a adus recunoaştere internaţională şi primul premiu Grammy. Anul 1976 îi aduce un al doilea premiu Grammy, pentru următorul album al său, intitulat “Glow”. Albumul care s-a bucurat de cel mai mare succes din cariera sa a fost “Breakin’ Away” (1981), care a inclus hitul “We’re in this love together”.

Al Jarreau mai este cunoscut pentru scrierea şi interpretarea coloanei sonore a serialului de televiziune “Moonlighting” (1984-1989), al cărui staruri au fost Bruce Willis şi Cybil Sheperd. Totodată, artistul s-a evidenţiat prin “Scat”, o tehnică dificilă care presupune abilitatea de a imita sunetul unui instrument muzical printr-o succesiune de vocale şi silabe.  

Citiţi:


Se conturează lista artiştilor pentru Festivalul JazzTM 2014. Britanica Andreya Triana va cânta la Timişoara

Terri Lyne Carrington vine la Timişoara, pentru Festivalul JazzTM 2014

VIDEO Australienii de la The Cat Empire concertează în premieră în România, la Festivalul JazzTM
 

VIDEO Anoushka Shankar, primul nume mare la Festivalul JazzTM 2014

VIDEO Neil Cowley Trio, al doilea nume pentru JazzTM 2014

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite