Vicepreşedinte PNL, dezlănţuit după alegeri: „S-a dat o directivă: «Atenţie! USR-ul va trebui să ne critice. Noi nu trebuie să ripostăm»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat în emisiunea „Vocile Banatului” de la Digi 24 Timişoara, moderată de Alina Strugariu, primarul Timişoarei Nicolae Robu, care este vicepreşedinte PNL la nivel naţional, a făcut mai multe declaraţii-şoc.

Pe principiul, după război mulţi viteji se arată, preşedintele PNL Timiş Nicolae Robu susţine că se aştepta la rezultatele dezastruoase ale PNL la alegerile parlamentare pentru că „din start am apucat-o pe un drum greşit”. Robu, care este vicepreşedinte PNL la nivel naţional a declarat la „Vocile Banatului” că în ultima perioadă partidul „nu a mai funcţionat aşa cum funcţionează un partid care se respectă”. „Anul acesta nici nu m-am mai dus la şedinţe decât foarte rar pentru că am simţit că am un rol de figurant, în faţa unor lucruri deja împlinite. Asta s-a întâmplat de multă vreme pentru că în PNL, oameni care nu au făcut performanţă niciodată, au ajuns, nu ştiu pe ce căi, să fie aciuţi ba pe lângă preşedintele x, ba pe lângă nu ştiu cine. Nici într-un caz deciziile majore nu s-au luat în BPN în urma unor dezbateri”, a dezvăluit Robu.

„Cine ne-a pus pe noi să spunem că avem un prim-ministru?”

Primarul Timişoarei, care este şi vicepreşedinte PNL la nivel naţional a declarat că susţinerea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier a fost o greşeală. „Spre exemplu, un partid care se respectă, dacă nu are în interior un candidat la funcţia de premier, trebuie să procedeze cum a procedat PSD-ul. Cine ne-a pus pe noi să anunţăm că avem un prim-ministru? Ne-a cerut cineva să punem prim-ministru?. Nu am nimic cu domul Cioloş. Este o persoană respectabilă, este un om onest, numai că nu a fost membru PNL, a apărut candidat sprijinit de doupă partide. Nici nu stă în sondaje atât de bine încât să poată transfera spre paritd. Nu poţi transfera, decât într-o foarte mică măsură, ceea ce reuşeşti să dobândeşti ca persoană înspre o structură colectivă din care faci parte”, a mai declarat Robu.

Preşedintele PNL Timiş a făcut şi o dezvăluire de-a dreptul şocantă. Robu a declarat că de la nivel central s-a dat o directivă de a nu ataca USR-ul pentru a ajuta partidul lui Nicuşor Dan să intre în Parlament.  „Este nepermis pentru un partid. O să râdă lumea când află. S-a dat o directivă. ‹‹Atenţie! Ca să intre USR-ul în Parlament, va trebui să ne critice. Noi trebuie să nu ripostăm, să ajutăm USR-ul să intre în Parlament››. Cum este posibil aşa ceva? Ne făceau în fel şi chip şi noi tăceam. Era limpede că pe ţară USR-ului nu îi va fi chiar uşor să depăşească pragul”, a spus Robu, potrivit căruia acesta este doar un exemplu.

„Vine prim-ministrul, de care nu ştiu de ce ne-am agăţat. Nu îl învinuiesc pe el pentru rezultatele noastre. Aproape l-am forţat să fie candidatul nosru, eu asta am dedus, că nu a fost încântat să fie agăţat de PNL, şi în final dă mesaj votaţi fie cu PNL, fie cu USR. Pentru electorat e derutant. Oamenii nu mai ştiu. Oare Cioloş nu îi agrează pe liberali de ne spune să votăm şi cu USR-ul? Chiar suntem nişte tâmpiţi şi nişte incapabili (n.r. liderii PNL din teritoriu)? În Alba, unde sunt 65 de primari PNL din 70 şi unde s-au câştigat alegerile locale. E de vină PNL Alba pentru ceea ce s-a întâmplat? Acum au fost obligaţi să facă o campanie în termeni total greşiţi. Ce să mai vorbim de Oradea? Nu ştiu de unde au venit aceste idei. Nu cădem în scenarite, dar te întrebi. Din prostie s-a venit cu aceste idei sau cineva a vrut să defavorizeze PNL-ul? Ne punem întrebări”, a mai declarat Robu. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite