Se caută preşedinte pentru Consiliul Judeţean Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Gadea teleorman

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman va rămâne vacantă, după ce actualul şef al instituţiei, Adrian Gâdea, s-a ales cu un post de deputat, în urma alegerilor din 11 decembrie 2106.

Adrian Gâdea (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a candidat la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. 

Şeful CJ Teleorman a ocupat poziţia a doua, după Liviu Dragnea, pe lista cu care social-democraţii s-au prezentat în faţa alegătorilor teleormăneni. La scrutinul de duminica trecută, PSD a obţinut 62% dintre voturile alegătorilor. Social-democraţii şi-a asigurat, astfel, trei mandate întregi de deputaţi şi unul de senator.

Adrian Gâdea a câştigat un mandat de deputat şi părăseşte funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, câştigată în urma alegerilor locale din vara trecută. Renunţarea la funcţia de şef al CJ o va face după depunerea jurământului în Parlament. ” Am 15 zile la dispoziţie după depunerea jurământului pentru a-mi da demisia din funcţia de preşedinte al CJ Teleorman”, a spus Adrian Gâdea.

Act de demisia preşedintelui se va lua în şedinţa Consilului Judeţean Teleorman din  luna ianuarie şi tot la întrunirea din ianuarie se va găsi un înlocuitor.

Şefia CJ Teleorman  va reveni tot social-democraţilor. Cum PSD deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Teleorman, susţinut de ALDE, se aşteaptă ca postul de preşedinte să fie ocupat tot de un consilier PSD, la propunerea consilierilor social-democraţi susţinută de votul majorităţii din CJ . 

În perioada în care a fost ocupat cu campania electorala, Adrian Gâdea a cedat atribuţiile de preşedinte către vicepreşedintele CJ, Dănuţ Cristescu (PSD). Aceasta se pare că va fi propunerea PSD pentru preluarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman

Dănuţ Cristescu este fost inspector şef teritorial la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite