Vezi cum vor autorităţile să tranforme o şcoală timişeană în hotel, pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, şcoala din Surducu Mic a fost închisă după ce nu avea suficienţi elevi. Acum, autorităţile vor să o transforme în hotel.

Iniţiativă inedită a autorităţilor dintr-o localitate timişeană situată la numai câţiva kilometri de Lugoj. Şcoala din localitatea bănăţeană în care s-a născut Traia Vuia a fost închisă anul trecut, după ce autorităţile au considerat că nu sunt suficienţi elevi pentru a susţine o clasă.

Cât costă să te muţi într-o gară cu opt camere, dar fără apă, curent uşi sau ferestre. Află povesta incredibilă a unei femei care a închiriat o haltă

Acum, un consilier local mărturiseşte că autorităţile au gânduri mari pentru clădirea care a găzduit şcoala - vor să o transforme în hotel, şi nu oricum - pe bani europeni. „Iniţiativa a apărut pe la primărie, de anul trecut. După ce au desfiinţat şcoala, s-au gândit să o transforme în hotel. Vor să scrie un proiect pe fonduri structurale şi să facă aceasta pe bani europeni. Asta, în condiţiile în care copiii sunt nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri, zilnic, pentru a ajunge la şcoala din Traian Vuia", a explicat consilierul local Mihai Cuţ. Oamenii din localitate sunt revoltaţi de idee şi spun că vor să se redeschidă şcoala.

Combinele „minune" au lăsat fără loc de muncă culegătorii de struguri de la Recaș

„De când s-a desfiinţat şcoala, copiii parcurg, în fiecare dimineaţă, kilometri pe jos, până în Traian Vuia, pentru a ajunge la clasă. Nu mi se pare normal. Am auzit şi eu că vor să transforme clădirea în pensiune. Nu înţeleg pentru ce. Oricum, n-o să stea nimeni aici. Nu avem apă, canalizare. Nu avem nicio utilitate în satul ăsta şi ei vor să facă pensiune din şcoală", a afirmat un sătean, Ştefan Cosa.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite