UPDATE Fete cu dizabilităţi de la un centru de plasament, racolate şi puse să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au descins marţi dimineaţa la mai multe adrese din Recaş, judeţul Timiş pentru destructurarea unei reţele de trafic de minore. Victimele erau fete dintr-un centru de plasament pentru copii cu dizabilităţi din Recaş şi erau racolate de proxeneţi şi puse să se prostitueze.

UPDATE: Anchetatorii au făcut publice acuzaţiile aduse grupării din Recaş care racola minore de la un centru de plasament pe care le obliga să se prostitueze. Potrivit Poliţiei Timiş, din reţea făceau parte cinci persoane. „Din cercetări a reieşit că membri grupării, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, ar fi racolat mai multe tinere, pe care, prin ameninţare şi violenţă, le-ar fi exploatat sexual, obţinând astfel bani. Începând cu anul 2018, victimele, minore sau majore, ar fi fost obligate să întreţină relaţii sexuale cu bărbaţi din oraşului Recaş”, transmite Poliţia Timiş.

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT fac mai multe percheziţii domiciliare într-un dosar care vizează o reţea de trafic de persoane specializată în racolarea de minore de la un centru de plasament pentru copii cu dizabilităţi şi obligarea lor să se prostitueze. Potrivit pressalert.ro, fetele care aveau handicap au fost atrase să întreţină raporturi sexuale cu promisiunea că vor face bani. În realitate, primeau câte 50 – 60 de lei. Clienţii fetelor erau, de obicei, localnici.

La începutul acestui an,  „Adevărul” a dezvăluit un alt caz de proxenetism de la Recaş. O elevă de 16 ani, cu tatăl plecat la muncă în străinătate, a fost racolată de un tânăr de 23 de ani şi obligată să se prostitueze. Fata a scăpat după ce un bărbat din localitate, căruia proxenetul a vrut să i-o vândă pe minoră l-a anunţat pe tatăl tinerei. Pentru a-şi scăpat fiul, mama proxenetului i-a promis fetei că „îi face nuntă”. În urma procesului, proxenetul a fost condamnat la trei ani şi 11 luni de închisoare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite