Universitatea de Vest va fi cu ochii pe elevi încă din clasa a IX-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UVT aşteaptă o nouă generaţie de studenţi
UVT aşteaptă o nouă generaţie de studenţi

UVT pregăteşte mai multe programe cu care să atragă studenţii eminenţi, dar conducerea instituţiei se gândeşte şi la viitor, înfiinţăând un departament care să identifice elevii cu potenţial mare încă de la începutul liceului.

"Noi am înfiinţat la nivelul universităţii un departament care va avea ca obiectiv implicarea în activitatea preuniversitară, vom merge în licee, începând de la clasa a IX-a, vom identifica elevii performanţi, olimpicii, şefii de promoţie şi vom crea pachete pentru a-i atrage la cursurile universităţii noastre, la una dintre cele 11 facultăţi pe care le oferim. Aceste pachete vor consta în oferte de locuri de cazare gratuite, scutiri de taxă, burse de performanţă pe care pot să le primească aceşti elevi, burse pe diferite programe şi aşa mai departe. Au fost create, la FEEA, şi specializări cu predare în limbă străină. Vrem să atragem studenţi străini şi, prin introducerea acestor specializări, facem primii paşi spre internaţionalizarea universităţii. Calitatea actului educational creste, odata cu prestigiul institutiei", a declarat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.

Pentru anul universitar următor, Universitatea de Vest are 2.000 de locuri bugetate, aproape 4.000 de locuri cu taxă şi 1.100 de locuri la master.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite