Una dintre cele mai noi „arme” în lupta cu pandemia. Condiţia esenţială pentru ca tratamentul să dea rezultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul Spitalului „Victor Babeş” Timişoara FOTO Spitalul „Victor Babeş” Timişoara
Managerul Spitalului „Victor Babeş” Timişoara FOTO Spitalul „Victor Babeş” Timişoara

Anticorpii monoclonali reprezintă una dintre cele mai noi „arme” folosite de medici în tratarea pacienţilor cu COVID-19. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, a explicat cine trebuie să beneficieze de acest tratament şi care este condiţia pentru a fi eficient.

„Există o categorie de persoane vaccinate care au o imunitate scăzută, persoane care au diferite comorbidităţi, şi vorbim, de exemplu, de fibroze pulmonare, insuficientă cardiacă, apoi pacienţi vârstnici, persoane obeze sau cu diabet şi persoane care au diferite neoplazii, bolnavi hemato-oncologici, la care serurile anti-COVID 19 au un grad de eficientă redus”, a subliniat medicul Cristian Oancea.

„Îndeosebi acestora, dar şi altor pacienţi cu forme moderate li se recomandă tratamentul cu anticorpi monoclonali. Terapia are, însă, efect dacă anticorpii monoclonali sunt administraţi într-o fereastră de până la 7 zile de la debutul simptomelor”, a mai spus medicul.

Managerul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara a mai arătat că tratamentul este simplu. „Presupune aplicarea unei perfuzii cu o durată de cel mult două ore. În prealabil este, însă, necesară o evaluare a pacientului”, a mai explicat Oancea.

Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara a primit de la Ministerul Sănătăţii câteva sute de doze pentru bolnavi. Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost avizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) la începutul lunii octombrie 2021.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sfaturile preţioase ale medicului Musta. Cum eviţi contaminarea prin haine sau pantofi şi de ce sunt mănuşile o mare capcană

Cum explică doctorul Musta moartea unor tineri fără alte boli, în urma infectării cu SARS-CoV-2

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite