Un nou termen în procesul mafiei imobiliare. Notarul care a legalizat falsuri depune mărturie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Noţingher, notar judecat în dosarul mafiei imobiliare
Teodora Noţingher, notar judecat în dosarul mafiei imobiliare

Astăzi este programat un nou termen în dosarul terenurilor luate cu acte false de la Primăria Timişoara. Procesul continuă cu audierea inculpaţilor astăzi fiind rândul notarului Teodora Noţingher să depună mărturie.

Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi cei 10 inculpaţi din dosar se prezintă azi în faţa judecătorului pentru un nou termen din procesul mafiei imobiliare. La termenul trecut, din urmă cu o săptămână, procesul s-a amânat din cauză că unul dintre inculpaţi, Sorin Johann Todor, a rămas fără avocat. Chiar înainte de şedinţa de judecată, avocatul Călin Stăiculescu a reziliat contractul cu Todor. Judecătorul Florin Popescu i-a amendat pe Stăiculescu şi pe Todor cu câte 1.000 de lei, pentru abuz de drept procesual. Cu toate acestea, procesul nu a putut continua întrucât Todor a fost în imposibilitatea de a se apăra. 

La penultimul termen din proces, programat în urmă cu o lună, au fost audiaţi funcţionarii de la Oficiul de Cadastru, Remus Crudu şi Petre Turpan. Cei doi au spus că au intabulat terenurile luate cu acte false pentru că nu au sesizat neconformitatea actelor, falsurile fiind realizate foarte bine. 

La acelaşi termen a fost audiat şi Sorin Johann Todor, folosit în afacerile cu terenuri ca intermediar. Acesta a desfiinţat-o pe soţia fostului procuror general al României, notăriţa Safta Criste. Todor a aruncat toată vina acuzaţiilor care i s-au adus asupra Saftei Criste, scoasă basma-curată în acest dosar. 

Nu aceeaşi şansă a avut-o notarul Teodora Noţingher, care a fost trimisă în judecată pentru neglijenţă în serviciu. La termenul de astăzi, notarul răspunde întrebărilor puse de judecător cu privire la legalizarea actelor falsificate. Noţingher va fi nevoită să răspundă şi întrebărilor puse de avocaţii celorlalţi inculpaţi. 

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea cum evoluează procesul!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite