Un milion de euro pentru izolarea termică a Județeanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean din Timioşoara
Spitalul Judeţean din Timioşoara

Cel mai mare spital din zona de vest a țării va intra într-un proces de izolare termică, lucrările urmând să fie terminate anul viitor. Potrivit directorului Spitalului Județean Timișoara, unitatea sanitară va consuma astfel mai puțină căldură iarna și mai puțin curent electric vara.

Fondurile provin de la Consiliul Județean Timiș, în administrarea căruia este Județeanul. Lucrările vor dura mai multe luni și prima clădire reabilitată termic va fi corpul principal al spitalului, pentru a fi izolate mai întâi saloanele unde sunt internați cei mai mulți pacienți.

„Sperăm că iarna vom consuma cu minimum 25 la sută mai puțină energie termică, iar vara vom consuma mai puțin curent, pentru că fiind izolat nu va mai trebui să folosim atât de mult tot felul de instalații de aer condiționat pe care le avem în spital. De asemenea, geamurile vor fi înfoliate în așa fel încât să absoarbă razele ultraviolete. E o lucrare bine proiectată. Sper să găsim înțelegere la constructor și să respecte proiectul în întregime”, a declarat Ciprian Bogdan, managerul unității sanitare. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite