Un mare dezvoltator imobiliar acuză pe "unul din primii patru oameni" din Primăria Timişoara că i-a cerut şpagă în apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Neagoe a organizat o conferinţă de presă în casa de un milion de euro scoasă la licitaţie de bancă. Foto: Sebastian Tătaru
Sorin Neagoe a organizat o conferinţă de presă în casa de un milion de euro scoasă la licitaţie de bancă. Foto: Sebastian Tătaru

Patronul Italrom, Sorin Neagoe, susţine că un om important din Primăria Timişoara , unul din primii patru, i-a cerut mită două apartamente pentru a debloca un proiect. Dezvăluirile omului de afaceri pun primăria pe un butoi cu pulbere, primii patru oameni din primărie fiind primarul, cei doi viceprimari şi secretarul Ioan Cojocari. 

Dezvoltatorul Italrom, Sorin Neagoe, a organizat ieri o întâlnire cu presa în care a făcut dezvăluiri incendiare cu privire la corupţia din Primăria Timişoara. Victimă în dosarul terenurilor luate cu acte false de la Ionelaş Cârpaci, Neagoe nu pune tunurile pe baştanul care i-a vândut terenurile.
O condamnare cât de grea a lui Ionelaş nu îl încălzeşte cu nimic pe omul de afaceri, atât timp cât acesta nu are nimic pe numele lui. Tocmai din acest motiv, avocaţii lui Neagoe au cerut introducerea în dosar a Primăriei Timişoara şi a Oficiului de Cadastru ca părţi responsabile civilmente.

Coincidențe bizare, á la Cluj, în Banat

Afacerea care a pus capac

Cu alte cuvinte, Neagoe susţine că Primăria este responsabilă de falimentul în care a intrat „imperiul“ imobiliar Italrom. „Mi-au dat autorizaţie să contruiesc pe terenul lor, iar mai apoi mi-au blocat intabularea. Persoane care au lucrat acolo şi încă lucrează ar fi trebuit să sesizeze şi să blocheze proiectul înainte de a începe construcţia“, a spus Neagoe. Omul de afaceri povesteşte şi despre un proiect început de Italrom pe strada Take Ionescu.

„Politica mea era să am front de lucru şi în ideea asta am luat acest teren şi am început dezvoltarea proiectului“, a povestit Neagoe. Acesta susţine că Primăria i-a emis avizele necesare, apoi el a investit în utilaje, în amenajarea de şantier. Ulterior, Primăria i-a blocat proiectul, iar aici Sorin Neagoe aruncă bomba, fără să dea însă nume concrete. „Era în 2007. M-am dus la un om din conducerea primăriei, la unul din primii patru. Mi-a spus că nu se prea poate rezolva, că am prea mulţi duşmani în Consiliul Local şi să aştept până în 2008, după alegeri, că se rezolvă problema. Când m-am dus din nou, aceeaşi persoană m-a invitat la un restaurant de pe strada Alba Iulia, la «Casa cu flori». Mi-a spus că l-am mai ajutat cu nişte treburi, dar sunt minore, că pentru a încerca rezolvarea problemei ar trebui să dau două apartamente dintr-un bloc construit pe Dorobanţi“, a arătat Neagoe.


Acesta susţine că nu spus nici da, nici nu, sperând că o să se rezolve fără să dea şpagă. Ulterior au ieşit la iveală ilegalităţile cu acte false şi omul din Primărie nu a mai vrut să stea de vorbă cu el pentru că „e procuratura pe fir“.

Efect

Procurorii trebuie să facă acum lumină în cazul reclamat de Neagoe

Cine sunt primii patru?

Neagoe a refuzat să spună cine i-a cerut şpaga, dar cea mai strânsă legătură a omului de afaceri este cu secretarul Cojocari, firma lui Neagoe încheind mai multe contracte la biroul notarial al Paulei Cojocari, fiica secretarului. „Nu ştiu absolut nimic de ăla (n.r. proiectul de pe Take Ionescu). E treabă de urbanism. E treabă de sistematizare. Domnul Neagoe poate să facă referire la oricine pentru că eu nu ştiu nimic de acel proiect“, a spus Cojocari. Acesta a comentat şi relaţia de afaceri dintre firma Italrom şi biroul notarial al fiicei sale. „Eu nu l-am rugat nimic. Sunt treburi colaterale. Paula se cunoştea bine cu fiul dânsului. Nu l-am avantajat cu nimic. Nu am făcut nimic altceva decât ce este legal“, a spus secretarul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite