Un fost director al Tender SA se judecă cu firma pentru a recupera o diurnă de 30.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul companiei Tender SA din Timişoara
Sediul companiei Tender SA din Timişoara

Un fost director din cadrul SC Tender SA a dat în judecată firma pentru că nu i-a plătit diurnele în valoare de 30.000 de euro. Gheorghe Motișan a câștigat în primă instanță, însă procesul continuă la Curtea de Apel Timișoara.

 „Idila” dintre firma lui Tender şi Gheorghe Motişan, fost director de program în cadrul companiei, a început în 2007. Motişan a fost atunci angajat şi detaşat în localitatea Krusevac din Serbia. Relaţia angajat-angajator a decurs bine până în ianuarie, anul trecut, când Consiliul de Administraţie al SC Tender SA a decis desfiinţarea postului de director de program şi concedierea lui Motişan.

În luna martie 2011 s-a încheiat însă o convenţie prin care SC Tender SA se obliga să-i achite lui Motişan suma de 29.219 euro cu titlul de diurnă restantă, respectiv suma de 21.600 de lei cu titlul de salarii restante pentru perioada 2007-2011. „Aceste sume urmau să fie plătite în şase tranşe egale până la data de 21.09.2011. În 19 aprilie 2011 a fost virată  doar o parte din bani, respectiv 40.000 de lei”, arată Gheorghe Motişan în documentul în care este reclamată compania lui Tender.

A câştigat în prima instanţă
Nemulţumit că reprezentanţii companiei lui Tender nu au respectat convenţia până la data stabilită, fostul director a deschis o acţiune judecătorească prin care cere obligarea firmei la plata sumelor restante. „Tribunalul constatând că pârâta nu a achitat reclamantului diferenţa de diurnă ce i se cuvenea acestuia, se va admite acţiunea ca întemeiată şi se va obliga pârâta la plata către reclamant a sumei de 24.721 euro prin echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând diurna restantă”, se arată în sentinţa  emisă de Tribunalul Timiş.

Prin aceeaşi decizie s-au dispus şi cheltuieli de judecată în valoare de 9.500 de lei. SC Tender SA a declarat recurs, care se judecă la Curtea de Apel Timişoara. În motivarea recursului, reprezentanţii companiei invocă necompetenţa Tribunalului Timiş pentru judecarea cauzei. „Cererea reclamantului este o adevărată acţiune în pretenţii, care trebuia soluţionată de un complet de judecată de drept comun şi anume Judecătoria Timişoara”, se arată în motivarea recursului declarat de Tender. În plan secundar, reprezentanţii companiei susţin că proiectul pentru care Motişan a fost detaşat în Serbia nu şi-a atins scopul scontat, intervenind  excepţia neexercitării contractului. De asemenea, avocaţii lui Tender au mai arătat că suma de 9.500 de lei percepută ca şi cheltuieli de judecată este exagerată. Procesul este pe rolul Curţii de Apel Timişoara, în fază de recurs, următorul termen fiind programat săptămâna viitoare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite