Un club de înot din Timişoara organizează un concurs inedit pe lacul Surduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul evenimentului
Afişul evenimentului

În weekend-ul următor, clubul de înot Masters a pus la cale prima ediţie a a unui eveniment care are ca scop promovarea înotului în ape deschise. Evenimentul este dedicat amatorilor de înot, indiferent daca sunt afiliaţi la vreun club sportiv sau nu.

Concursul va avea loc pe 21 iulie, pe lacul Surduc, fiind invitate la start persoane cu vârsta de la 18 ani în sus. Persoanele sub 18 ani pot participa, dar numai în afară de concurs şi numai însoţite de către un adult. Vor avea loc două probe: una scurtă (aproximativ 400 de metri) şi una de rezistenţă (aproximativ 1.600 de metri). Startul se dă de pe plaja de lângă cabana-restaurant, temperatura apei in lacul Surduc fiind de aprox. 26 grade Celsius.  Participanţii vor putea concura în echipament de neopren. Cei interesaţi se pot înscrie la ambele probe. Timpul limită la proba scurtă este de 30 de minute, iar la proba lungă de o oră şi 30 de minute. Participanţii care nu se încadrează în timpul limită vor fi descalificaţi. Proba de rezistenţă este recomandată persoanelor care practică înotul în mod regulat.

Fiecare participant va înota liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot. Clasamentul final va fi realizat în funcţie de gen şi categorii de vârstă (18-30 ani, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, peste 70). Participanţii vor putea înota cu materiale ajutătoare (labe, palmare), dar în acest caz nu vor intra în clasamentul final. Este recomandată folosirea căştilor şi a ochelarilor de înot.

Fiecărui participant i se vor acorda un certificat de participare, un tricou dedicat evenimentului, glucoză şi apă de băut. Pentru primele trei locuri, la fiecare categorie, se vor acorda diplome. Înscrierea se va face la faţa locului, între orele 10.00 şi 11.00, taxa de înscriere la competiţie fiind de 30 lei.

Supravegherea competiţiei va fi asigurată de catre voluntari cu caiace şi bărci, iar participanţii pot cere asistenţă în timpul cursei echipajelor de supraveghere. Participanţii îşi asuma responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula competiţia în cazul condiţiilor meteo nefavorabile sau dacă temperatura apei este neadecvată desfăşurării evenimentului.

Evenimentul este organizat de către Clubul de Înot Masters Timişoara în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (UVT), Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de Voluntariat "SALVO" şi Primăria Fârdea, având sprijinul Consiliului Judetean Timiş şi al magazinului Decathlon.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite