Un cetăţean austriac închis pentru evaziune fiscală la Timişoara a murit în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afaceristul suferea de mai multe afecţiuni. FOTO: Arhiva Adevărul
Afaceristul suferea de mai multe afecţiuni. FOTO: Arhiva Adevărul

Jacob Florian era arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală, iar avocatul său acuză că judecătorii nu au ţinut cont de actele medicale depuse la dosar şi au refuzat ca bărbatul să fie judecat în libertate.

Doi cetăţeni austrieci, Hagel Werner şi Jacob Florian, asociaţi în firma SC Grindina Invest SRL, au fost trimişi în judecată în urmă cu un an, fiind acuzaţi de o evaziune fiscală de aproximativ şapte milioane de euro, produsă la vânzarea unui teren şi a unor clădiri. 

În luna noiembrie, Tribunalul Timiş l-a condamnat pe Hagel Werner la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Jacob Florian a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Miercuri, 9 ianuarie, ar fi fost prima înfăţişare pentru apel, însă Jacob Florian murise deja la 1 ianuarie.

Avocatul lui austriacului, Mihai Vidican Florian, susţine că inculpatul suferea de mai multe afecţiuni cardiace, fiind depuse în acest sens o serie de înscrisuri medicale. „Am stat de vorbă cu el ultima dată în 27 decembrie. În întâi inuarie am fost anunţat că a murit. Am înţeles că fosta lui soţie vrea să acţioneze statul în judecată pentru că nu s-au avut în vedere actele medicale. Am depus ca apărător al lui dovezi de la autorităţi medicale din Austria, Germania şi Anglia care dovedeau că suferă de mai multe afecţiuni", a spus Vidican, citat de redesteptarea.ro. Avocatul a mai spus ca familia intenţionează să acţioneze în judecată Statul Român pentru că judecătorii nu au ţinut cont de actele depuse la dosar.

Şeful Penitenciarului Popa Şapcă, Ioan Băla, a spus că inculpatul decedat era cunoscut cu afecţiuni medicale, în momentul decesului fiind chiar sub observaţia medicilor de la Penitenciarul Popa Şapcă. „Din păcate, oamenii mor şi afară", a spus Băla pentru sursa citată, dorind să arate că penitenciarul nu are niciun fel de vină pentru moartea inculpatului decedat în spatele gratiilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite