Un bărbat a făcut baie în Fântâna cu Pești din Timișoara. A fost scos de polițiști și dus la Psihiatrie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a intrat în Fântâna cu Pești din Timișoara, repusă în funcțiune vineri, 18 noiembrie, după aproape trei ani de când au început lucrările de reabilitare. Afară temperatura era sub 10 grade Celsius.

Bărbatul a fost scos din fântână de polițiști FOTO captură video Opiniatimisoarei.ro
Bărbatul a fost scos din fântână de polițiști FOTO captură video Opiniatimisoarei.ro

La doar o zi de la repunerea în funcțiune a Fântânii cu Pești din Piața Victoriei din Timișoara, un bărbat a decis să-i facă și o inaugurare. S-a dezbrăcat, și-a așezat hainele pe marginea fântânii și a intrat în apă, în ciuda frigului de afară, temperatura fiind la acea oră de 8 grade Celsius. Oamenii care se plimbau în centrul orașului au alertat Poliția Locală din zonă, care au și intervenit imediat să-l scoată pe temerar din fântână.  

La fața locului a ajuns și o echipă medicală, pentru a se asigura că bărbatul nu va suferi de hipotermie, dar și pentru a fi dus la Spitalul de Psihiatrie. 

Polițiștii locali care patrulau în zona centrală au fost sesizați aseară, în jurul orei 18.15, că un bărbat face baie în fântâna cu pești din Piața Victoriei. Aceștia l-au preluat și l-au predat unui echipaj al ambulantei sosit la fata locului. Bărbatul de 58 de ani, din Timișoara, a fost transportat la clinica de psihiatrie de pe strada Iancu Văcărescu pentru investigații, fiind însoțit de un echipaj al politiei locale”, a declarat Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara. 

Fântâna cu Pești a fost redeschisă vineri, 18 noiembrie, la trei ani de când a fost semnat contractul de peste 130.000 de euro pentru reabilitare. Termenul de execuție era de 12 luni, însă s-a întârziat cu emiterea ordinului de începere a lucrărilor și au apărut și cerințe suplimentare din partea Direcției Județene de Cultură. 

Închidem ultimul proiect preluat în stadiu de abandon. La fel ca fațada Operei, fântâna cu pești era un șantier lăsat de izbeliște. După discuții lungi și dure, constructorul a înțeles că nu există spațiu de negociere, iar lucrările au fost reluate. După Drumul Boilor, Alexandrescu, Prezan, Măcin sau fațada Operei, acest proiect este ultimul proiect eșuat, resuscitat și finalizat. E inadmisibil ca o astfel de lucrare să dureze 2-3 ani și consecințele pentru întârziere vor fi cuantificate curând”, a transmis, vineri, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei. 

Fântâna arteziană, cunoscută şi sub numele de „Fântâna cu peşti“ din centrul Timişoarei a devenit un loc emblematic în oraş. Nu este un monument istoric, însă se încadrează cu arhitectura de azi a Pieţei Victoriei. Fântâna a fost construită în anul 1957, iar la început avea o formă de stea cu cinci colţuri pe care erau aşezaţi peştii din bronz. 

Pe fântâna în prima ei variantă au fost filmaţi, în 1969, membrii formaţiei Phoenix cântând melodia „Totuşi sunt ca voi”. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite